Χανιά: Κύκλωμα εμπορίας βρεφών: «Σπάνε» τα τηλέφωνα της ΕΛΑΣ – Δεκάδες ζευγάρια αγωνιούν για τα δικά τους παιδιά

Ενώπιον του ανακριτή Χανίων, θα βρεθούν τo πρωί της Κυριακής, προκειμένου να απολογηθούν, οι εννέα συλληφθέντες που -σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε η ΕΛ.ΑΣ.– είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση προχωρώντας σε παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών.

Οι παρένθετες μητέρες, οι ετοιμόγεννες αλλά και οι οικογένειες που απέκτησαν παιδί μέσω του Κέντρου αυτή τη στιγμή αγωνιούν υπό το βάρος των ραγδαίων εξελίξεων.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, χαρακτηριστικό είναι ότι από την ημέρα που «έσκασε»  η υπόθεση και ιδίως

από χθες, που άρχισαν να γίνονται γνωστές πολλές πτυχές, δεκάδες ζευγάρια που είχαν απευθυνθεί στο Κέντρο για να αποκτήσουν ένα παιδί, τηλεφωνούν στην Αστυνομία συνεχώς.

Ο «σπόρος» της αμφιβολίας «τρώει» τα ζευγάρια που αγωνιούν για τα δικά τους παιδιά και αναζητούν λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν γονείς, εγείροντας ζητήματα κοινωνικά αλλά ακόμη και θέματα βιοηθικής.

Την έρευνα διεξάγει το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης που έχει όλες τις πτυχές και τις λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Ωστόσο μπορεί η πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση να παίρνει το δρόμο της Δικαιοσύνης, όμως πίσω της αφήνει ανοιχτές υποθέσεις, απροστάτευτες ψυχές και ζευγάρια που κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία κάνουν λόγο για περίπου 30 γυναίκες ετοιμόγεννες ή σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, που έχουν μπει σε διαδικασίες ορμονοθεραπειών και υποστηρίζονται πια και ψυχολογικά, ενώ γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν σε πρόγραμμα προστασίας για θέματα εμπορίας ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης:

Φόβοι για βεντέτα από ενδεχόμενη εμπλοκή και Ελλήνων στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή – Οργή στην ΑΕΚ και για την Αστυνομία

Καλαμπάκα: Συνελήφθη ο 62χρονος που πυροβόλησε τον αδερφό του

Νέα Φιλαδέλφεια: «Εάν δεν ενημερώθηκε ο υπουργός, είναι θέμα» – Καταπέλτης ο πρώην υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Γιάννης Ραχωβίτσας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά – Κύκλωμα, Σπάνε, ΕΛΑΣ – Δεκάδες,chania – kykloma, spane, elas – dekades