Χαρίτσης: Καλώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν και επί της αρχής την επιστολική μετά το ατόπημα Κεραμέως

«Βαρύ θεσμικό ατόπημα» και «κίνηση πολιτικού τακτικισμού» χαρακτήρισε ο Αλέξης Χαρίτσης την αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας από τη Νίκη Κεραμέως για την επιστολική ψήφο. Σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής επισήμανε πως η τροπολογία «ορίζει ως αποκλειστικό μέσο διεξαγωγής της ψηφοφορίας για τους απόδημους και για τις εθνικές εκλογές την επιστολική ψήφο» και πως στην κατάθεσή της αιφνιδιαστικά συνέβαλε η αρχική συναίνεση

των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς κάλεσε τα δύο κόμματα να αναθεωρήσουν την στάση τους έστω την ύστατη ώρα, «να μην επιμείνουν στην υποστήριξη της θεσμικής παρεκτροπής και να καταψηφίσουν επί της αρχής το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας». Πρόσθεσε πως η Νέα Αριστερά νιώθει απόλυτα δικαιωμένη για το γεγονός ότι εξ αρχής τήρησε στάση θεσμικής συνέπεια και σοβαρότητας.

Η κυβέρνηση εχθές προσέβαλε το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία μας.
Σε μία κίνηση πολιτικού τακτικισμού, προχώρησε ξαφνικά στην κατάθεση τροπολογίας η οποία ορίζει ως αποκλειστικό μέσο διεξαγωγής της ψηφοφορίας για τους απόδημους, και για τις εθνικές #εκλογές, την #επιστολική ψήφο.… pic.twitter.com/24gv52nWs6

— Αλέξης Χαρίτσης (@alexischaritsis) January 23, 2024

Αναλυτικά η δήλωσή του στο περιστύλιο:

«Η κυβέρνηση χθες προσέβαλε το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία μας.

Σε μία κίνηση πολιτικού τακτικισμού, προχώρησε ξαφνικά στην κατάθεση τροπολογίας η οποία ορίζει ως αποκλειστικό μέσο διεξαγωγής της ψηφοφορίας για τους απόδημους και για τις εθνικές εκλογές την επιστολική ψήφο. Πρόκειται για βαρύ θεσμικό ατόπημα. Στο οποίο, δυστυχώς, συνέβαλε και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι έσπευσαν να συναινέσουν στο νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας και σύρθηκαν τελικά πίσω από τις κυβερνητικές επιλογές.

Τους καλώ έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή, να αναθεωρήσουν τη στάση τους, να μην επιμείνουν στην υποστήριξη της θεσμικής παρεκτροπής και να καταψηφίσουν επί της αρχής το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Αριστερά, από την πρώτη στιγμή, επέλεξε να κρατήσει μία στάση θεσμικής και δημοκρατικής συνέπειας και σοβαρότητας. Και σήμερα νιώθουμε απόλυτα δικαιωμένοι για αυτή μας τη στάση.

Η κυβέρνηση παίζει επικίνδυνα παιχνίδια σε πολύ σοβαρά θεσμικά ζητήματα.

Και το λέμε ξεκάθαρα. Δεν πρόκειται να την αφήσουμε να μετατρέψει το Κοινοβούλιο σε πεδίο άσκησης μικροκομματικών επιδιώξεων. Και πάνω από όλα δεν θα επιτρέψουμε τη μετατροπή της χώρας σε αυταρχική δημοκρατία».

Διαβάστε επίσης:

Γιώτα Πούλου: «Η Κεραμέως κατέφυγε σε μία απαράδεκτη για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα εκτροπή»

Θεόφιλος Ξανθόπουλος για επιστολική ψήφο: Η ΝΔ δεν θα υφαρπάξει την συναίνεσή μας, είναι τραγικά μόνη

Επιστολική ψήφος: Φυσική συνέχεια η αυτονόητη επέκτασή της στις εθνικές εκλογές, υποστηρίζουν πηγές του ΥΠΕΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα