Χειρόγραφοι στίχοι του Ντέιβιντ Μπάουι πωλήθηκαν για 64.500 ευρώ

Οι στίχοι του τραγουδιού «Jean Genie» γράφτηκαν σε φύλλο χαρτιού και δόθηκαν σε έναν φανατικό θαυμαστή του τη δεκαετία του 1970

Χειρόγραφοι στίχοι του Ντέιβιντ Μπάουι πωλήθηκαν σε δημοπρασία έναντι 57.000 αγγλικών λιρών (σχεδόν 64.500 ευρώ).

Οι στίχοι του τραγουδιού «Jean Genie» γράφτηκαν σε φύλλο χαρτιού και δόθηκαν σε έναν φανατικό θαυμαστή του τη δεκαετία του 1970.

Ο Ντέιβιντ Μπάουι, ο οποίος πέθανε τον Ιανουάριο του 2016 σε ηλικία 69 ετών, κυκλοφόρησε το τραγούδι το 1972 και ήταν το πρώτο στο άλμπουμ του «Aladdin Sane».

dir="ltr">Bidding is currently at £46k ahead of next Tuesday's sale of the #DavidBowie handwritten Jean Genie lyrics. Previous set of handwritten lyrics for 'Starman' fetched £200k (inc premiums)..https://t.co/UszngrZvCY pic.twitter.com/odeK2Vhb2q

Omega Auctions (@OmegaAuctions) February 3, 2023

Το τραγούδι αφηγείται την ιστορία του Jean Genie που «έφυγε κρυφά από την πόλη» και έφτασε στο νούμερο δύο στο επίσημο chart του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο τραγουδιστής είχε χαρίσει το χειρόγραφο στον ιδρυτή του κλαμπ θαυμαστών του, στη Νέα Υόρκη, Νιλ Πίτερς, ανέφερε το BBC.

Τώρα, οι στίχοι πουλήθηκαν από τον οίκο δημοπρασιών Omega Auctions στην τιμή των 57.000 αγγλικών λιρών.

Ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης του χειρόγραφου, όπως ανέφερε ο Νταν Χάμσον από τον οίκο δημοπρασιών, αποφάσισε να το πουλήσει, όταν έμαθε ότι οι στίχοι της επιτυχίας του Μπόουι «Starman» πωλήθηκαν 203.500 αγγλικές λίρες το 2022.

Διαβάστε επίσης:

Lana Del Rey: Προωθεί γυμνή το νέο της τραγούδι και «βάζει φωτιά» στο διαδίκτυο (Photos)

My Style Rocks – Emilia σε Ρέινα: «Δεν μου αρέσει να κρίνω “δεύτερες”»

Survivor All Star Spoiler: Αυτή η ομάδα θα κερδίσει το αποψινό έπαθλο φαγητού

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Το Ποντικι
Χειρόγραφοι, Ντέιβιντ Μπάουι, 64 500,cheirografoi, nteivint baoui, 64 500