Χοιρινή τηγανιά με λαχανικά στο πήλινο

Ένα πεντανόστιμος ελληνικός μεζές με χοιρινό, μανιτάρια και πιπεριές που μπορεί να μαγειρευτεί σε μαντεμένιο σκεύος εξ ολοκλήρου ή να σοταριστεί σε τηγάνι και να τελειώσει σε πήλινο στο φούρνο.

Υλικά για τη Συνταγή600 γραμμάρια χοιρινό, κομμένο σε μπουκιές2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε λεπτές φέτες2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε φέτες250 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες2 κουταλιές της σούπας
πελτέ ντομάτας1 μεγάλη ντομάτα ή 2 μικρότερες, τριμμένες στον τρίφτη50 ml λευκό κρασί150 ml νερό1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδοΑλατοπίπερο κατά βούληση½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)Εκτέλεση

Αρχικά, κόψτε το χοιρινό σε μπουκίτσες καθαρίστε και κόψτε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε φέτες. Αφήστε τα στην άκρη, τρίψτε την ντομάτα στον τρίφτη και διαλύστε τον πελτέ στο νερό της συνταγής.

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα σκεύος που μπαίνει στο φούρνο ή σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το χοιρινό, τηγανίζοντάς το μέχρι να ροδίσει. Ανακατεύοντας περιοδικά, μόλις εξατμιστούν τα υγρά από το κρέας, προσθέστε τις πιπεριές και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά.

Στη συνέχεια βάλτε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και συνεχίστε το τσιγάρισμα, αναδεύοντας συνεχώς. Βάλτε τέλος και την καυτερή πιπερίτσα, αν χρησιμοποιήσετε. Συνεχίστε ρίχνοντας το κρασί και περιμένετε περίπου ένα λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ που έχετε διαλύσει στο νερό και αλατοπιπερώστε. Αφήστε να πάρει μια βράση το φαγητό και μεταφέρετέ το (να είναι το κατάλληλο σκεύος) στο φούρνο ή βάλτε το σε πήλινο.

Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κρέας και να λιώνει. Λίγο πριν το τέλος, πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε με ρύζι, πατάτες τηγανητές ή σκέτο με φρέσκο ζυμωτό ψωμί.

Διαβάστε επίσης:

Αφράτο κέικ μήλου με νουτέλα

Τραγανές τηγανητές μπάμιες

Εύκολα και γρήγορα μάφιν με τα ώριμα βερίκοκα της εποχής

Keywords
Τυχαία Θέματα