Χοιρινοί κεφτέδες με δροσερή σαλάτα μαϊντανού

Τηγανίζουμε υπέροχα, λαχταριστά κεφτεδάκια από χοιρινό κιμά και τα συνοδεύουμε με σαλάτα μαϊντανού για ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.

Υλικά για τη συνταγή Μερίδες: 41 κιλό χοιρινό κιμά από σπάλα1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο1/2 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο1 κουτ. γλυκού ξίδι2 αυγά1/2 πρέζα μπαχάρι, σε σκόνη1 γεμάτη πρέζα ανθό αλατιού1 πρέζα μαύρο πιπέρι80 ml ε.π. ελαιόλαδο1
κουτ. γλυκού αποξηραμένη ρίγανη, τριμμένη100 γρ. ψωμί τοστ χωρίς την κόρα, τριμμένο1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή2 κουτ. σούπας νερό κρύο150 γρ. αλεύρι, για το τηγάνισμαελαιόλαδο, για το τηγάνισμα200 γρ. πλιγούρι, σπασμένο2 ματσάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο12 φυλλαράκια δυόσμο, ψιλοκομμένο1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο2 ντομάτες αποφλοιωμένες,ξεσποριασμένες, κομμένες σε μικρά κυβάκιαε.π. ελαιόλαδολίγο χυμό λεμονιούαλάτι, μαύρο πιπέριΕκτέλεσηΒήμα 1

Για τη σαλάτα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και διατηρούμε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Βήμα 2

Για τους κεφτέδες: Σε μια μεγάλη μπασίνα ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί και να βγουν όλες οι γεύσεις των υλικών.

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι γεμάτο κατά το 1/3 σε ύψος με ελαιόλαδο. Παράλληλα, πλάθουμε κεφτέδες στο μέγεθος που μας αρέσει, τους αλευρώνουμε καλά, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά γυρίζοντάς τους απ’ όλες τις πλευρές.

Βήμα 4

Τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν τα λάδια τους. Τους σερβίρουμε συνοδεύοντάς τους με τη δροσερή σαλάτα μαϊντανού.

Πηγή: Σωτήρης Ευαγγέλου, olivemagazine.gr

Διαβάστε επίσης

Φέτα ψητή µε ντοµάτα και ρίγανη

Εύκολη συνταγή για μανιταρόπιτα

Μπατζίνα με κολοκυθάκι

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χοιρινοί,choirinoi