Χωριάτικο πρωινό της ελληνικής υπαίθρου

Ένα πρωινό, πολύ πλούσιο σε γεύση και θερμίδες, που συνηθίζεται στην ελληνική ύπαιθρο και γίνεται πολύ γρήγορα και εύκολα.

Μια ομελέτα με πατάτες, λουκάνικα και μπέικον που μπορεί να αποτελέσει και το κυρίως γεύμα με τη συνοδεία μιας χορταστικής σαλάτας με λαχανικά εποχής.

Υλικά για τη Συνταγή

1 πατάτα (180 γραμμάρια περίπου)
2 φέτες μπέικον
150 γραμμάρια λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες (καλύτερα κάποιο τοπικής παραγωγής)
1 ξερό κρεμμύδι κόκκινο (150 γραμμάρια περίπου), κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
8 αυγά
½ ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
1 πρέζα

πάπρικα σκόνη
Αλατοπίπερο κατά βούληση

Εκτέλεση

1.Αρχικά, πλύντε και ξεφλουδίστε την πατάτα. Κόψτε την σε κύβους 1 ½ εκατοστού, βράστε τους σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και σουρώστε τους σε ένα τρυπητό.

2.Πάρτε τις φέτες μπέικον και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράξτε κάθετες γραμμές κατά μήκος τους προσπαθώντας να δημιουργήσετε ένα χτενωτό σχέδιο, σαν της φωτογραφίας. Τηγανίστε τις σε μέτρια φωτιά στο ίδιο το λίπος τους και στη μέση της διαδικασίας, όταν είναι να τις γυρίσετε πλευρά, βάλτε και το λουκάνικο σε ροδέλες.

3.Όταν τσιγαριστεί το μπέικον και είναι έτοιμο, βγάλτε το και προσθέστε στο τηγάνι το κρεμμύδι σε φέτες και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Συνεχίστε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαραθούν το κρεμμύδι και το σκόρδο.

4.Δυναμώστε τη φωτιά και ρίξτε τα χτυπημένα αυγά και τους κύβους πατάτας.
Αλατοπιπερώνετε με σύνεση (ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το λουκάνικο) και ψήστε την ομελέτα για μερικά λεπτά μέχρι να πήξουν και να ψηθούν τα αυγά. Μην παραψήσετε και στεγνώσετε πολύ το μείγμα των αυγών.

5.Σερβίρετε σε πιατέλα με τις τηγανισμένες φέτες μπέικον, πασπαλίστε με το ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο και λίγη πάπρικα και συνοδέψτε με ζυμωτό ψωμί.

Διαβάστε επίσης:

Πες Μελμπά, το παγωτό θρύλος μιας άλλης εποχής

Σαλάτα του Καίσαρα, σπιτική και πεντανόστιμη

Παγωτό σάντουιτς με σπιτικά μακαρόν

Keywords
Τυχαία Θέματα