Χρήστος Βαλαβανίδης: Φώναζαν από τα μπαλκόνια «είσαι Θεός» – Δεν καβάλησα ποτέ το καλάμι (Video)

Στην πρώτη του μεγάλη επιτυχία στην τηλεόραση που έκανε με τους «Αυθαίρετους», αλλά και τον ρόλο του γκέι που κλήθηκε να ενσαρκώσει αργότερα στο «Μινόρε της Αυγής» αναφέρθηκε ο Χρήστος Βαλαβανίδης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα OnTime, ο ηθοποιός επισήμανε ότι η επιτυχία αυτή και η αναγνωρισιμότητα που έφερε ως αποτέλεσμα, δεν τον έκανε ποτέ να «καβαλήσει το καλάμι», με τα πόδια του να πατούν γερά στη γη ακόμα και την εποχή που ο κόσμος τού φώναζε από τα μπαλκόνια «είσαι θεός».

«Μεγάλη επιτυχία. Ο ρόλος του Κώστα Χατζηγιώργη μού έφερε την απόλυτη δημοσιότητα.

Χρειάζονταν γερά νεύρα για να μην καβαλήσεις το καλάμι κι εγώ νομίζω ότι δεν το καβάλησα. Μου φώναζε ο κόσμος από τα μπαλκόνια “είσαι θεός, είσαι μεγάλος”. Έπρεπε, λοιπόν, να αισθάνομαι σαν θεός και να φέρομαι έτσι στους συνεργάτες μου; Όχι βέβαια.

Δεν το έκανα, ούτε εισέπραξα οικονομικά αυτή την επιτυχία. Την εισέπραξα μέσα μου, σαν ευχαρίστηση, σαν ικανοποίηση που ήμουν ένας πολύ καλός ηθοποιός, ο οποίος πήγε την τηλεόραση ένα… βηματάκι πιο πέρα» τόνισε.

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός επισήμανε ότι η μεγάλη επιτυχία που είχε στους «Αυθαίρετους», στάθηκε αφορμή ώστε οι ρόλοι που τού προτείνονταν, τότε, να είναι παρόμοιοι. Ο ίδιος, ωστόσο, δεν επέτρεψε να «τυποποιηθεί».

«Φυσικά και επιχείρησαν να το κάνουν κι εγώ έφτασα να τους πετάξω τα σενάρια στη μούρη (γέλια). Δεν θα μπορούσα να το κάνω. Δεν μου αρέσει καθόλου η τυποποίηση. Πρώτα απ’ όλα βαριέμαι. Εμένα μου αρέσει η ποικιλία και η πρόκληση. Γι’ αυτό και έκανα έναν ρόλο γκέι στο “Μινόρε της Αυγής”.

Μάλιστα θυμάμαι, όταν συνάντησα τους υπεύθυνους του σήριαλ και τον σκηνοθέτη, προσπαθούσαν να μου το πουν με τρόπο “ξέρεις, ο ρόλος θα είναι λίγο κάπως”. Τους απάντησα “τι μου λέτε τώρα, φυσικά και θα το κάνω, ηθοποιός είμαι”. Και το έκανα. Αυτό δεν πείραξε ούτε την κοινωνική μου ζωή, ούτε τη σεξουαλική, ούτε την καριέρα μου. Αντιθέτως, με βοήθησε επαγγελματικά να ανέβω περισσότερο» υπογράμμισε.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι ήταν από τους πρώτους που τόλμησε να υποδυθεί έναν ομοφυλόφιλο, καθώς την εποχή εκείνη οι ρόλοι ΛΟΑΤΚΙ δεν ήταν διαδεδομένοι στην τηλεόραση.

«Εκείνη την εποχή οι ηθοποιοί φοβόντουσαν πολύ να παίξουν ρόλους ΛΟΑΤΚΙ. Έχω γράψει και ποίημα και το έχω αφιερώσει στους ΛΟΑΤΚΙ. Το ανέβασα στο Facebook φέτος στις 17 Μαΐου, “Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας“» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης:

Μαριλίτα Λαμπροπούλου: Η «Βασιλική» του Σασμού μάς συστήνει την κόρη της (Photo)

Μπρους Γουίλις: Το συγκινητικό βίντεο που ανέβασε η γυναίκα του

Φάνης Μουρατίδης: «Είμαι πάρα πολύ ευγνώμων για το Maestro»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χρήστος Βαλαβανίδης, Φώναζαν, Θεός –, Video,christos valavanidis, fonazan, theos –, Video