Γάμος ομοφύλων: Δεύτερο «μασάζ» στoυς «γαλάζιους» διαφωνούντες εν μέσω κραδασμών – Παραμένουν στο «όχι» παρά το «φροντιστήριο»

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα το «μασάζ» του υπουργού Επικρατείας Ακη Σκέρτσου, στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να πεισθούν και να ψηφίσουν την κυβερνητική ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, την ώρα που παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τη σύγκρουση κορυφής ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Το Παρών στα γραφεία της Πειραιώς έδωσαν περίπου 60 βουλευτές. Μεταξύ άλλων η βουλευτής Ευρυτανίας Τζίνα Οικονόμου, η οποία πρόσφατα είχε εκφράσει προβληματισμούς για την υιοθεσία,

οι βουλευτές Μαριλένα Σούκουλη (Κορινθίας), Δημήτρης Κυριαζίδης (Δράμας) που επίσης έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο και οι βουλευτές Μπάμπης Αθανασίου, Νικος Ταγαρας που απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις. Στη συνάντηση συμμετέχει επίσης ο γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης και μία εκ των συντακτριών του νομοσχεδίου η καθηγήτρια Λίνα Παπαδοπούλου. 

Ανάμεσα τους και ο βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεσή του να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο «περί ισότητας του γάμου», εξέφρασε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας και δήλωσε πως τον έπεισε ο πρωθυπουργός.

Στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ παρευρίσκονται επίσης ο πρώην υπουργός Γιάννης Οικονόμου αλλά και ο Θάνος Πλεύρης ο οποίος σε δηλώσεις του είπε ότι θα εκφράσει τις θέσεις του και στη σημερινή συνάντηση. «Δεν υπάρχει όμως κανένα ρήγμα στη Νέα Δημοκρατία, η οποία βγαίνει πανίσχυρη από αυτή τη συζήτηση» ανέφερε. 

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη ημέρα ενημέρωσης των βουλευτών της ΝΔ από τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, σχετικά με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών κύλισε με ηχηρές απουσίες – όπως του Μάκη Βορίδη και του Νικήτα Κακλαμάνη – και προβληματισμούς.

Από τη συζήτηση που έγινε, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του κόμματος (Σκέρτσος, Μαρινάκης, Συρεγγέλα, Γεωργιάδης και Χατζηδάκης) προσπάθησαν να διαβεβαιώσουν τους βουλευτές της ΝΔ και ιδίως όσους έχουν αντιρρήσεις ή επιφυλάξεις, ότι αυτό που η κυβέρνηση θέλει να νομοθετήσει ήδη επί της ουσίας ισχύει, ότι είναι μια ευρωπαϊκή πρακτική και η ΝΔ ως κατεξοχήν φιλοευρωπαϊκή δύναμη δεν θα μπορούσε να το αγνοήσει, καθώς και ότι το νομοσχέδιο θα μιλά ξεκάθαρα για πολιτικό γάμο και δεν θα επιτρέπει την απόκτηση παιδιών με παρένθετη μητρότητα, δηλαδή, περίπου ό,τι είπε και ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Η πλειοψηφία των περίπου 60-70 βουλευτών που συμμετείχε στην πρώτη ενημέρωση της Δευτέρας δεν φάνηκε να έχει και πολύ διάθεση για δηλώσεις μετά το τέλος του ή, εν πάση περιπτώσει, οι όποιες δηλώσεις έγιναν κινήθηκαν στο επίπεδο ότι «έγινε μια σοβαρή ενημέρωση και λύθηκαν απορίες», «ο διάλογος είναι πάντα χρήσιμος», «η ΝΔ είναι δημοκρατικό κόμμα και ακούγονται όλες οι απόψεις», ενώ περισσότερο από τα συμφραζόμενα προκύπτει ότι στην πλειονότητά τους οι διαφωνούντες δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι μεταπείστηκαν και όσοι συμφωνούσαν, προφανώς δεν άλλαξαν γνώμη.

Διαβάστε επίσης:

Εξεταστική για Τέμπη: Για «αποκαλύψεις σοκ» κάνουν λόγο κύκλοι της ΝΔ για την κατάσταση της υγείας του μηχανοδηγού

Καρπόζηλος: Η Νέα Αριστερά θα στηρίξει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών – Πλήρη δικαιώματα για όλους

Κασσελάκης: Αποκαλύπτει τα στημένα επικοινωνιακά show του Μητσοτάκη – Στελέχη της ΝΔ οι δήθεν «τυχαίοι» κομπάρσοι στα βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα