«Δεν είμαστε σαν τους Ναζί» – «Θερμό επεισόδιο» Νετανιάχου – Μπέρμποκ για τον λιμό στη Γάζα

Μια συνομιλία μεταξύ του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και της υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας χθες σχετικά με την ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας φέρεται να εξελίχθηκε σε καυγά όταν η Ανναλένα Μπέρμποκ κατηγόρησε ότι το Ισραήλ «οδογεί τη Γάζα σε λιμό».

Το Channel 13 ανέφερε ότι όταν η Μπέρμποκ προσφέρθηκε να δείξει στον Νετανιάχου και στον υπουργό

Στρατηγικών Υποθέσεων Ρον Ντέρμερ «φωτογραφίες πεινασμένων παιδιών [της Γάζας] στο τηλέφωνό μου», ο Νετανιάχου είπε στη Γερμανίδα αξιωματούχο: «Ελάτε να δείτε τις φωτογραφίες των αγορών στη Γάζα, τις παραλίες. Στη Γάζα, δεν υπάρχει λιμός».

Η Μπέρμποκ φέρεται να συνέστησε στο Ισραήλ να σταματήσει να κυκλοφορεί fake φωτογραφίες της ζωής που υποτίθεται ότι επιστρέφει στην κανονικότητα στον παλαιστινιακό θύλακα «καθώς δεν απεικονίζουν την πραγματική κατάσταση στη Γάζα. Υπάρχει πείνα στη Γάζα».

Σε αυτό το σημείο, ο Νετανιάχου λέγεται ότι ύψωσε τη φωνή του και επέμεινε: «Είναι αληθινό. Είναι πραγματικότητα. Δεν είναι σαν αυτό που σκηνοθέτησαν οι Ναζί, δεν είμαστε σαν τους Ναζί που παρήγαγαν ψεύτικες εικόνες μιας κατασκευασμένης πραγματικότητας».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Channel 13, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών απάντησε, «Λες να μην λένε την αλήθεια οι γιατροί μας στο πεδίο στη Γάζα; Λέτε ότι τα διεθνή ΜΜΕ λένε ψέματα;».

Η Μπέρμποκ έφτασε στο Ισραήλ χθες για επίσκεψη στον απόηχο της επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή.

Η Γερμανία προέτρεψε το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση στον απόηχο της επίθεσης, προειδοποιώντας ότι τυχόν πρόσθετες άμεσες εχθροπραξίες με το Ιράν θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη Μέση Ανατολή σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας αμφισβήτησε ως «παραπλανητικό» το δημοσίευμα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης σχετικά την έντονη λογομαχία μεταξύ του Νετανιάχου και της Μπάερμποκ για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

«Βασικά σημεία σε αυτόν τον απολογισμό της ωριαίας συνάντησης μεταξύ της υπουργού Εξωτερικών Μπάερμποκ και του πρωθυπουργού Νετανιάχου είναι λανθασμένα και παραπλανητικά», ανέφερε το γερμανικό υπουργείο χωρίς ωστόσο να διαψεύσει κατηγορηματικά τη λογομαχία.

Διαβάστε επίσης:

Ιστορίες για… αγρίους: Ο Τζο Μπάιντεν λέει ότι ο θείος του φαγώθηκε από κανίβαλους στην Παπούα Νέα Γουινέα

Ιταλία: 30 τραυματίες μετά από πρόσκρουση φέρι στο λιμάνι της Νάπολης

Σοκ: Γιατροί στη Βρετανία μετέτρεψαν σε πειραματόζωα εκατοντάδες αιμορροφιλικά παιδιά (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα