Δημοσκόπηση Alco για αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Προβάδισμα για Χαρδαλιά

Προβάδισμα 20 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει ο Νίκος Χαρδαλιάς, έναντι του Γιώργου Ιωακειμίδη στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του newsit.gr, που διεξήχθη ενόψει των περιφερειακών εκλογών για την Αττική.

Ειδικότερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος έχει την στήριξη της ΝΔ καταγράφει ποσοστό 36% ενώ η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιώργου

Ιωακειμίδη (με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων) βρίσκεται στο 16%.

Τρίτος είναι ο Γιάννης Σγουρός (ΠΑΣΟΚ) με 12% και ακολουθούν ο Γιάννης Πρωτούλης (ΚΚΕ) με 9%, η Μαριάννα Τσίχλη (Μέρα25) και ο Φίλιππος Καμπούρης με 3% και ο Κώστας Τουλγαρίδης (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) με 1%.

Τον Νίκο Χαρδαλιά στηρίζει το 80% όσων ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις βουλευτικές του καλοκαιριού. Λαμβάνει το 18% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, 6% του ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και 4% όσων δηλώνουν ότι ψήφισαν το ΚΚΕ.

Αξιοσημείωτη είναι η πολυσυλλεκτικότητα της υποψηφιότητας του Γιώργου Ιωακειμίδη καθώς φαίνεται να λαμβάνει το 54% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, το 12% όσων ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και το 11% όσων ψήφισαν ΚΚΕ αλλά και το 2% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Ο Γιάννης Σγουρός παίρνει το 60% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ από 7% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία και μόλις 2% αυτών που ψήφισαν ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές.

Σε ό,τι αφορά την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή, πάντως, οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι καθώς αρνητικά αξιολογεί το έργο του κ. Πατούλη το 58% και θετικά μόλις το 26%.

Τι σχολιάζει το επιτελείο του Ιωακειμίδη τη δημοσκόπηση

Από το επιτελείο του Γιώργου Ιωακειμίδη, ανέφεραν πως η εν λόγω μέτρηση έχει 5 ενδιαφέροντα στοιχεία:

Πάμε για δεύτερο γύρο. Εν αντιθέσει με προηγούμενες μετρήσεις που έδειχναν τον Νίκο Χαρδαλιά να επικρατεί άνετα από τον πρώτο γύρο, η τάση φαίνεται να αντιστρέφεται. Ασφαλώς η διαχείριση των φυσικών καταστροφών και αποδεδειγμένη πια αποτυχία του μοντέλου των περιφερειαρχών-υπαλλήλων των κυβερνήσεων έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη διαφαινόμενη μεταστροφή.

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης σημειώνει αυξημένο ποσοστό σε σχέση με τις προηγούμενες μετρήσεις. Το επιτελείο του εκτιμά ότι όσο αυξάνεται η αναγνωρισιμότητά του, τόσο θα ενισχύονται τα ποσοστά του.

Στις γειτονιές του Πειραιά που είναι γνωστό το αυτοδιοικητικό έργο του, ο Ιωακειμίδης πετυχαίνει τα πιο μεγάλα ποσοστά του.

Η μέτρηση επιβεβαιώνει τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα της υποψηφιότητας Ιωακειμίδη.
Είναι συντριπτική η απόρριψη της διοίκησης Πατούλη, της οποίας ο Νίκος Χαρδαλιάς αποτελεί συνέχεια.

Διαβάστε επίσης:

Νέο «όχι» του Αστεροσκοπείου Αθηνών στην υπαγωγή του στην Πολιτική Προστασία – Η επιστολή στον Μητσοτάκη

Πατέρας Στέφανου Κασσελάκη: «Είναι έτοιμος να ηγηθεί, βεβαίως και θα κερδίσει τον Μητσοτάκη»

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τατούλης εγκαλεί Πτωχό για υποψήφιο σύμβουλο που έχει καταδικαστεί τελεσίδικα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση Alco, 2023, Προβάδισμα, Χαρδαλιά,dimoskopisi Alco, 2023, provadisma, chardalia