Δημοσκόπηση Alco: Στο 6,3% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Τι πιστεύουν οι πολίτες για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Προβάδισμα 6,3 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Alpha, μόλις 13 ημέρες πριν τις εκλογές.

Συγκεκριμένα,

στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 30,8% έναντι 24,5% του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 8,6% ενώ το ΚΚΕ 6%. Η Ελληνική Λύση λαμβάνει 3,6%, ενώ το ΜέΡΑ25 3,1%.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 32.3%, και 25.7% ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ είναι στο 9%, το ΚΚΕ στο 6.3, η Ελληνική Λύση στο 3.7% και το ΜεΡΑ25 στο 3.2%. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα απέχουν πολύ από το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή

Τρεις στους τέσσερις ψηφοφόρους συμφωνεί με τον αποκλεισμό του κόμματος «Έλληνες» από τον Άρειο Πάγο. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη μέτρηση, το 76% συμφωνεί με τον αποκλεισμό, ενώ διαφωνεί μόλις το 17% των ερωτηθένων. «Δεν ξέρω/δεν απαντώ» δηλώνει το 7%.

Σχετικά με το αν πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στη διακυβέρνηση σε Κυριάκο Μητσοτάκη, Αλέξη Τσίπρα ή κανέναν από τους δύο, οι ερωτηθέντες απάντησαν σε ποσοστό 37% τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 29% τον Αλέξη Τσίπρα και 29% «κανέναν».

Στην ερώτηση «θα επιλέξετε κόμμα επειδή θεωρείτε ότι είναι καλύτερο από τα άλλα, ή επειδή θεωρείτε ότι είναι λιγότερο κακό από τα άλλα», το 51% απαντά «το καλύτερο» και το 43% «το λιγότερο κακό».

Περισσότερο πεισμένοι ότι ψηφίζουν«το καλύτερο» εμφανίζονται οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ με ποσοστό 80%, ενώ ακολουθούν εκείνοι της ΝΔ με 69%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 53%, το ΠΑΣΟΚ με 51%, το ΜεΡΑ25 με 27% και η Ελληνική Λύση με 22%.

Ότι ψηφίζουν το «λιγότερο κακό» δηλώνει το 76% των ψηφοφόρων της Ελληνικής Λύσης, το 55% εκείνων του ΜεΡΑ25, το 47% του ΠΑΣΟΚ, το 42% του ΣΥΡΙΖΑ, το 29% της Νέας Δημοκρατίας και το 20% του ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης:

Νέα κόντρα για το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ και την εμπλοκή του ΓΛΚ – Δεν υπάρχει έκθεση, παραδέχεται ο Σκυλακάκης

Τσαπανίδου για PEGA: «Ο κ. Μητσοτάκης διασύρει τη χώρα μας διεθνώς»

Κυριάκος Μητσοτάκης: LIVE η ομιλία του από την Άρτα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση Alco, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ –, Κασιδιάρη,dimoskopisi Alco, nd – syriza –, kasidiari