Δολοφονία Λυγγερίδη: Στους 15 οι προφυλακιστέοι μετά από πολύωρες ανακρίσεις – Τρεις αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες

Μετά από μία μακρά διαδικασία που κράτησε τρεις ημέρες, η Αστυνομία έχει προχωρήσει στην προσαγωγή 15 ατόμων, από τους 67 συλληφθέντες για τα θλιβερά επεισόδια στου Ρέντη, που είχαν ως αποτέλεσμα την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Ενώπιον των αρχών βρέθηκαν χθες άλλα 32 άτομα, με την ανάκριση να κρατά όλη μέρα και να αποφασίζεται η προφυλάκιση άλλων πέντε.

Ετσι, οι προφυλακισθέντες έφτασαν τους 15, με τρεις από αυτούς να θεωρούνται ηγετικά στελέχη και να βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων κι αυτή της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Να

τονιστεί πως από τους 15 που έχουν προφυλακιστεί, όλοι είναι για συμμετοχή στην οργάνωση, ενώ τρεις εξ αυτών και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Μεταξύ συλληφθέντων είναι και ο 40χρονος με το προσωνύμιο ο «Κοντός», ο οποίος οδηγήθηκε στις φυλακές κατηγορούμενος για διεύθυνση και ηθική αυτουργία.

Ο ίδιος, όπως και οι άλλοι προφυλακισθέντες, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Στους αστυνομικούς φέρεται να είπε ότι δεν βγήκε από το κλειστό του Ρέντη κατά την διάρκεια των επεισοδίων και όταν άκουσε τα επεισόδια, πήγε μέχρι την πόρτα να δει τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με όσα πιστεύουν στην ΕΛΑΣ, είναι το πρόσωπο που μοίρασε τις ναυτικές φωτοβολίδες με μία εξ αυτών να πετυχαίνει τον Λυγγερίδη, με αποτέλεσμα να του αφαιρέσει τη ζωή.

Πλην της δράσης του ως ηθικός αυτουργός έδρασε και ως φυσικός αυτουργός, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, καθώς κατείχε και ο ίδιος έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με τη ρίψη του οποίου σηματοδότησε την έναρξη των επιθέσεων.

«Η Αστυνομία έκανε εξαιρετική δουλειά, αφού δεν είναι μια απλή υπόθεση του κοινωνικού ποινικού δικαίου/η αστυνομία εν προκειμένω προστάτευσε την τιμή της και την αξιοπρέπειά της», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας Λυγγερίδη βλέποντας τις προφυλακίσεις μερικών εκ των συλληφθέντων.

Να τονιστεί πως ένας εκ των προφυλακισθέντων, έκανε το Σάββατο απόπειρα αυτοκτονίας και εξακολουθεί να νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου και φρουρούμενος, στο «Σωτηρία».

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή νταλίκας στην Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου

Εκτακτη σύσκεψη λόγω πυρκαγιών και θυελλωδών ανέμων συγκάλεσε ο Κικίλιας

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δολοφονία Λυγγερίδη, – Τρεις,dolofonia lyngeridi, – treis