Δουβλίνο: Άγρια επεισόδια μετά το μαχαίρωμα πέντε ανθρώπων – Βανδαλισμοί, λεηλασίες και φωτιές (Videos)

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ιρλανδίας δήλωσε απόψε ότι δεν έχει αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό της τρομοκρατίας, όσον αφορά το κίνητρο της επίθεσης με μαχαίρι που σημειώθηκε νωρίτερα σε πλατεία του Δουβλίνου και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά.

«Ποτέ δεν απέκλεισα κανένα πιθανό κίνητρο για αυτήν την επίθεση. Όπως είπα εξαρχής, εξετάζονται όλες οι πιθανότητες», δήλωσε ο Ντριου Χάρις. Λίγο νωρίτερα, ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός είπε σε δημοσιογράφους ότι η αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι το συμβάν δεν σχετιζόταν με τρομοκρατική ενέργεια.

NOW – Anger erupts in Dublin after knife attack on children.pic.twitter.com/aCMjAcAIEC

— Disclose.tv (@disclosetv) November 23, 2023

«Δεν θα κάνω περαιτέρω εικασίες όσον αφορά το τρομοκρατικό κίνητρο. Μέχρι να σιγουρευτούμε για ποιο είναι το κίνητρο (του δράστη) θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα ενδεχόμενα», πρόσθεσε ο Χάρις.

pic.twitter.com/dICy5wgD5J

Tempers flaring in Dublin after a knife attack that saw 3 children and 2 adults injured. One child has undergone emergency surgery.

This is not how we want things to develop. Poor political leadership is leading to a vacuum that is being filled by…

— Inc.Monocle (@IncMonocle) November 23, 2023

Στο μεταξύ, επεισόδια ξέσπασαν αργά το βράδυ στο Δουβλίνο και ένα περιπολικό της αστυνομίας πυρπολήθηκε κοντά στο σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

– Riots are taking place these minutes on the streets of Irish Dublin after an attack by an unknown person with a knife. pic.twitter.com/x1obc3hNrR

— The Informant (@theinformantofc) November 23, 2023

Στη συνοικία αυτήν, όπου ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές που κρατούσαν ιρλανδικές σημαίες και πλακάτ με το σύνθημα «Οι ζωές των Ιρλανδών μετρούν».

Η αστυνομία είπε ότι μια «φράξια χούλιγκαν που οδηγείται από ακροδεξιά ιδεολογία» βρισκόταν πίσω από τις βίαιες διαδηλώσεις στο Δουβλίνο το βράδυ της Πέμπτης που ξέσπασαν αφού πέντε άτομα – ανάμεσά τους τρία παιδιά – τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι.

Βίαιες σκηνές σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης, με αυτοκίνητο της αστυνομίας και τραμ να πυρπολούνται και αστυνομικοί να επιτίθενται. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ορισμένοι από τους διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά των μεταναστών.

BREAKING: Dubliners interrupt live @rtenews report shouting “CLOSE THE BORDERS!”#Dublin pic.twitter.com/YoLePHJ0RD

John James (@JohnJamesNI) November 23, 2023

Οι ακροδεξιοί έβαλαν φωτιά και σε ξενοδοχείο της πόλης όπου συνήθως διαμένουν αιτούντες άσυλο.

BREAKING: The Holiday Inn Express hotel in Dublin has been set on fire amid anti-immigrants protest in Ireland pic.twitter.com/OENokHRp9r

Insider Paper (@TheInsiderPaper) November 23, 2023

Από την επίθεση συνολικά πέντε άτομα έχουν τραυματιστεί, ανάμεσά τους τρία παιδιά με το ένα να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ένα κορίτσι έχει τραυματιστεί σοβαρά από την επίθεση και τα άλλα δύο παιδιά νοσηλεύονται με λιγότερο σοβαρά τραύματα, ανέφερε η αστυνομία. Μια ενήλικη γυναίκα νοσηλεύεται επίσης με σοβαρούς τραυματισμούς και ένας ενήλικος άνδρας έχει υποστεί λιγότερο σοβαρά τραύματα, πρόσθεσε η αστυνομία.

No immigrants destroying Dublin tonight, just a bunch of utter scumbags pretending they want to ‘save’ Ireland. Pull their hoods down, the masks off & shame every single one of them. Jail is too good. A medieval public arse flogging perhaps. #Scumbags
pic.twitter.com/kdDECqXNTe

— Steve Wall (@stevethewall) November 23, 2023

Η ιρλανδική αστυνομία ανέφερε σε αρχική ανακοίνωσή της ότι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο ενός σοβαρού περιστατικού στην πλατεία Πάρνελ στο Δουβλίνο ενώ και άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρέθηκαν στο σημείο.

Η εφημερίδα Irish Times ανέφερε ότι ο βασικός ύποπτος της επίθεσης συνελήφθη και φέρει τραύματα που πιστεύεται να προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του. Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι πρώτες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι ο άνδρας προσπάθησε να επιτεθεί σε νεαρά άτομα και ότι περαστικοί επενέβησαν.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Κλιμάκωση συγκρούσεων λίγες ώρες πριν την εφαρμογή της εκεχειρίας – Δεκάδες νεκροί από πλήγμα σε σχολείο

Να «τιμωρήσει» την εφημερίδα Haaretz θέλει ισραηλινός υπουργός – Πρόταση για κλείσιμο της στρόφιγγας εσόδων

ΗΠΑ: Εκκενώθηκε κοινότητα στο Κεντάκι – Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία που μετέφερε θείο σε υγρή μορφή (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δουβλίνο, Άγρια, – Βανδαλισμοί, Videos,douvlino, agria, – vandalismoi, Videos