Δυστύχημα στα Τέμπη: Τι απαντά ο γιατρός που υπέγραψε την αναρρωτική άδεια στον Επιθεωρητή Σταθμάρχη

Την υπογραφή επίκουρου γιατρού από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Βόλου φέρει σύμφωνα με πληροφορίες το έγγραφο της αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή-προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια, αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στην κατάθεση που έδωσε στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) ο επικουρικός Νευροχειρουργός του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου του Βόλου σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το iatropedia.gr, ανέφερε πως ο Επιθεωρητής

Σταθμάρχης τον επισκέφθηκε τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου, επικαλούμενος πρόβλημα στη μέση του. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Σταθμάρχης δεν πήγε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), όπου απευθύνονται όλοι οι ασθενείς για κάποιο έκτακτο πρόβλημα υγείας.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως εξέτασε τον Επιθεωρητή Σταθμάρχη πριν του χορηγήσει την άδεια ενός μήνα, και επιμένει ότι λειτούργησε μετά από παραίνεση συναδέλφου του που του έκανε εξυπηρέτηση «καλή τη πίστει» και μόλις χθες, όπως λέει, συνειδητοποίησε σε ποιον έδωσε την άδεια.

Από την πλευρά του. ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής του Νοσοκομείου Βόλου, καθιστά υπεύθυνο για την υπογραφή στο χαρτί της αναρρωτικής εξ’ ολοκλήρου το γιατρό που τον υπέγραψε, αρνούμενος τις κατηγορίες πως έδωσε εντολή ο ίδιος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως πράγματι εκείνη την ημέρα τον αναζήτησε ο Επιθεωρητής, αλλά επειδή ο ίδιος δεν είχε ιατρείο και επειδή γνώριζε παλαιότερο πρόβλημα υγείας και επειδή εμφανώς κούτσαινε τον παρέπεμψε για έλεγχο στον γιατρό, ο οποίος και εν τέλει υπέγραψε την αναρρωτική άδεια.

Παράλληλα, ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής του Νοσοκομείου Βόλου διέψευσε ότι έδωσε εντολή για την αναρρωτική, ενώ επέμενε ότι η αναρρωτική δεν φέρει το όνομά του.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για να εξεταστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια, αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ζητήθηκε κατεπείγουσα έρευνα για να εξετασθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν. Παράλληλα δόθηκε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται».

Από την πλευρά του, ο επιθεωρητής τόνισε πως όταν θα έχει στα χέρια του την επίσημη αιτιολόγηση της απόφασης του ΟΣΕ, θα απαντήσει βάσει των στοιχείων αυτών. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι στερείται νομικής βάσης η απόφαση καρατόμησής του, γιατί σύμφωνα με το φύλλο μηνιαίων παρουσιών που έχει καταθέσει, στη νυχτερινή βάρδια έπρεπε να εργάζονται τρεις σταθμάρχες. Ο ένας να σχολάει στις 11 το βράδυ και οι άλλοι δύο να έχουν βάρδια 10 το βράδυ με 7 το πρωί. Ο εμπειρότερος, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν ήταν στη θέση του, χωρίς την άδειά του, κι έτσι ο 59χρονος έμεινε μόνος του.

Διαβάστε επίσης:

Επεισόδια στο Σύνταγμα: Βίντεο αποκαλύπτουν την αστυνομική βία – Διεμβολισμοί και χτυπήματα με γκλομπ κατά διαδηλωτών

Οι πέντε καλύτεροι προορισμοί για σκι μια ανάσα από την Αθήνα

Τέμπη: Νέο συγκλονιστικό βίντεο λίγο μετά τη σύγκρουση των τρένων

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δυστύχημα, Τέμπη, Επιθεωρητή Σταθμάρχη,dystychima, tebi, epitheoriti stathmarchi