ΕΕ – Συνεδρίαση ΥΠΕΞ: Κάλεσμα Μπορέλ σε Ισραήλ και Παλαιστίνη

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν και ο ομόλογός του της Παλαιστινιακής Αρχής Ριγιάντ αλ Μάλικι έχουν προσκληθεί στην έκτακτη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών που θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα για να συζητήσει την κατάσταση στο Ισραήλ και στην περιοχή, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ.

«Προσκάλεσα τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών να συμμετάσχει στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που συγκαλώ το απόγευμα. Προσκάλεσα επίσης τον υπουργό Εξωτερικών (της Παλαιστινιακής

Αρχής) Ριγιάντ αλ Μάλικι να απευθυνθεί στη συνάντηση και να παρουσιάσει τις απόψεις της Παλαιστινιακής Αρχής», ανέφερε ο Μπορέλ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, πρώην Twitter.

I have invited Israeli Foreign Minister @elicoh1 to join the meeting of EU Foreign Ministers I am convening this afternoon.
I have also invited Foreign Minister Malki @pmofa to address the meeting and present the views of the Palestinian Authority.

— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF) October 10, 2023

Οι υπουργοί της ΕΕ θα συναντηθούν στο Μουσκάτ, στο Ομάν, όπου μία σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου έχει ήδη προγραμματιστεί να λάβει χώρα. Ορισμένοι υπουργοί θα είναι εκεί διά ζώσης, άλλοι θα συμμετάσχουν στη συνάντηση εξ αποστάσεως.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στο Αφγανιστάν: Πάνω από 2.400 οι νεκροί – Σταματούν οι έρευνες για επιζώντες, ομαδικές κηδείες για τα θύματα (photos)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η πιθανή χερσαία επίθεση στη Γάζα και τα πλεονεκτήματα της Χαμάς (videos)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ζευγάρι πριν σκοτωθεί από τη Χαμάς πρόλαβε κι έκρυψε τα 10 μηνών δίδυμα μωρά του

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΕ – Συνεδρίαση ΥΠΕΞ, Κάλεσμα Μπορέλ, Ισραήλ, Παλαιστίνη,ee – synedriasi ypex, kalesma borel, israil, palaistini