ΕΦΕΤ: Έτσι θα λειτουργήσουν εστιατόρια και καφετέριες (PDF)

ΕΛΛAΔΑ Πλήρη οδηγό για την εστίαση ενόψει της επανεκκίνησης του κλάδου την προσεχή Δευτέρα (25/5) εξέδωσε ο ΕΦΕΤ. Ο ΕΦΕΤ σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) και την Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠ.Ο.ΕΣ), ενόψει της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης από τις 25 Μαΐου 2020, εκδίδει τον «Οδηγό Επανεκκίνησης
για τη Μαζική Εστίαση» με σκοπό την παροχή απλών και πρακτικών οδηγιών προσαρμογής στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19. Οι οδηγίες βασίζονται στην ανάλυση του προφίλ επικινδυνότητας του ιού για τους χώρους εστίασης και στις βέλτιστες πρακτικές όπως αυτές αποτυπώνονται σε διεθνείς και εθνικές συστάσεις. Στην ομάδα που συνέταξε τον οδηγό συμμετείχαν, εκτός από στελέχη του ΕΦΕΤ, εξέχοντες επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό χώρο καθώς και έμπειρα στελέχη των επιχειρήσεων τροφίμων, μέλη των ανωτέρω αναφερόμενων φορέων. Στον οδηγό μεταξύ άλλων, υπάρχουν οδηγίες για το πώς θα παραλαμβάνονται οι ύλες και πώς θα αποθηκεύονται τα τρόφιμα καθώς για όλα όσα αφορούν το προσωπικό. Επίσης, ζητείται να διαμορφωθεί πρόγραμμα σταδιακής προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων. Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ καλεί τους ιδιοκτήτες να ενθαρρύνουν την πραγματοποίηση ανέπαφων συναλλαγών και αναφέρεται ότι πρέπει να υπάρχει επαρκής αερισμός με έμφαση στον φυσικό αερισμό. Επίσης οι υπεύθυνοι καλούνται να ενισχύσουν νέους τρόπους παραγγελιών, όπως για παράδειγμα πίνακες σταθερών μενού ή οθόνες, μενού σε app ή μενού με δυνατότητα λήψης σε smartphones. Επίσης αναφέρεται: «Χρησιμοποιήστε καταλόγους μίας χρήσης. Τραπεζόμάντιλα και σουπλά μίας χρήσης. Στα take away ο διανομέας πρέπει να φοράει μάσκα και γάντια».ΕΦΕΤΚορωνοϊόςεστίασηοδηγίεςFiles: efet_estiasi.pdfHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα