Εκλογές 2023: Επίθεση Σκέρτσου στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις

Με επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «εγκαινίασε» ο Άκης Σκέρτσος τις ενημερώσεις των πολιτικών συντακτών, ως εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου ως τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Κατά την εισηγητική του τοποθέτηση, ο Άκης Σκέρτσος σχολίασε το ζήτημα της αμφισβήτησης από τον ΣΥΡΙΖΑ των αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων που είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως

της δημοσιότητας, μιλώντας για «άκρως αντιεπιστημονική και απαράδεκτη από κάθε άποψη πολιτικής δεοντολογίας αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων» και προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας εκπλήσσει. Αντιθέτως είναι εντελώς προβλέψιμος. Το ιδιος εκανε και το 2019 και επεσε εντελώς εξω. Άλλωστε η αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων είναι μέσα στα SOS στο “λυσάρι” κάθε πολιτικού λαϊκιστή ιδίως όταν χάνει. Επαφίεται στον ΣΕΔΕΑ αν θα αντιδράσει για αυτή την επίθεση στις εταιρίες δημοσκοπήσεων».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε βέβαια τραμπικά δριμύτερη. Είχε δηλώσει πως αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα φταίει η “προπαγάνδα” της ΝΔ. Τώρα μας αναλύει, επίσης με παγκόσμια πρωτοτυπία, ότι η “προπαγάνδα” αυτή είναι ο αριθμός τηλεμαχιών, ο χρόνος προβολής των κομμάτων και ο τρόπος παρουσίασης των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων. Την ενημερώνουμε ότι, υπάρχει ανεξάρτητο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο για να ελέγχει το χρόνο προβολής των κομμάτων όπως συμβαίνει πάντα στις εκλογές, ότι τηλεμαχίες, με διάφορες μορφές διεξάγονται σταθερά στις εκλογές, όπως θα γινει και τωρα. Όσο για την πρόταση περί υποχρεωτικής δημοσίευσης στοιχείων χωρίς στάθμιση από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων τι να πει κανείς; Η στατιστική γελάει και η λογική κλαίει».

Μάλιστα, προσέθεσε χαρακτηριστικά ότι «για να το πω απλά με μια εικόνα ώστε να αντιληφθούν όλοι τι είναι αυτό που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ: δημοσίευση δημοσκοπήσεων με αστάθμητα δεδομένα, είναι σαν να κάνεις μπάνιο με τα ρούχα. Και σε κάθε περίπτωση, ας προσεχουν τι ζητουν διότι είναι πολύ πιθανό τα αστάθμητα δεδομένα να επιφυλάσσουν ακόμη χειρότερες επιδόσεις για τον ίδιο. Μόνη εξήγηση για αυτό τον θεσμικό και αντιεπιστημονικό κατήφορο είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολείται με τις εκλογές αλλά ασχολείται με το μετεκλογικό αφήγημα της καρέκλας του κ. Τσίπρα που άρχισε ήδη να τρίζει».

Ερωτηθείς επιμόνως για το ζήτημα του «κόμματος Κασιδιάρη» και τις διεργασίες που γίνονται στο εσωτερικό του, καθώς και το ενδεχόμενο ο καταδικασθείς για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση να μην κατέλθει ως υποψήφιος, ο Ά. Σκέρτσος σημείωσε ότι το ενδεχόμενο αυτό «αποδεικνύει ότι η ρύθμιση που φέραμε είχε αποτέλεσμα και αυτό θέλαμε. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να εμποδίσουμε κανένα κόμμα να κατέβει στις εκλογές. Από εκεί και πέρα, οποιοδήποτε κόμμα, αν έχει σχέση με εγκληματικές οργανώσεις, θα κριθεί στο πλαίσιο αυτής της ρύθμισης», αν και δεν ξεκαθάρισε τι θα συμβεί αν στο συγκεκριμένο σχήμα που μοιάζει να μορφοποιείται υπό τον κ. Κανελλόπουλο συμμετέχουν ως υποψήφιοι μη καταδικασθέντες συνεργάτες του Ηλία Κασιδιάρη.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι «η διάταξη η οποία ψηφίστηκε αφορά την σκιώδη ηγεσία εγκληματικής οργάνωσης που επιχειρεί να κατέβει στις εκλογές ως πολιτικό κόμμα. Αν οι προϋποθέσεις αυτές δεν συντρέχουν για οποιοδήποτε κόμμα, τότε δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα», ενώ είπε ότι αν η «σκιώδης ηγεσία» είναι αφανής, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να τεκμηριωθεί, αν και δήλωσε ότι «όποιος εγκολπώνεται τέτοιες αντιλήψεις και τέτοιους ανθρώπους, είχε και την αντίστοιχη πολιτική τύχη και αξιολόγηση».

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας για Σουδάν: Θα θέσω θέμα για πανευρωπαϊκή επιχείρηση εκκένωσης (Video)

Εκλογές 2023: «Στον αέρα» το πρώτο προεκλογικό σποτ της ΝΔ (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά είναι τα επικρατέστερα ονόματα για το Επικρατείας

Keywords
Τυχαία Θέματα