Εκλογές 2023: «Πόλεμος» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τη Θράκη – Το τουρκικό προξενείο και οι διαρροές

Νέο πεδίο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης αποτελεί το εκλογικό αποτέλεσμα στη Ροδόπη, το οποίο καταγγέλλεται από τη Νέα Δημοκρατία ως αποτέλεσμα παρέμβασης του τουρκικού προξενείου.

Ο Άκης Σκέρτσος για πολλοστή φορά κατηγόρησε τους δύο μειονοτικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Φερχάτ και Ζειμπέκ, Ροδόπης και Ξάνθης αντιστοίχως, ότι είναι «ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου» και κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

να τους αποπέμψει.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ δημιουργεί ένταση για να διχάσει

«Κάθε μέρα που περνάει ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την αλαζονεία με την οποία βλέπει όχι μόνο τους ψηφοφόρους της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά κάθε πολίτη που δεν τον ψήφισε» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Αν ενδιαφερόταν για την αντιμετώπιση της επιρροής της Τουρκίας στη Θράκη θα είχε προχωρήσει τόσα χρόνια σε έστω ένα από τα βήματα τα οποία υποκριτικά (όπως φάνηκε) στήριξε η ΝΔ στη Διακομματική Επιτροπή του 2020.

 Αντ’ αυτού επιμένει για, ψηφοθηρικούς λόγους, να γυρίζει τον διάλογο για τη Θράκη σε σκοτεινές εποχές, να παίζει ακροδεξιά παιχνίδια με κυπατζίδικες διαρροές και να δημιουργεί ένταση επιχειρώντας να διχάσει τους πολίτες της περιοχής. Θα μας βρίσκει κάθε μέρα απέναντί του» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Δεν κερδίσαμε εμείς, αλλά το τουρκικό προξενείο»

Ζήτημα ανάμειξης του τουρκικού προξενείου στην εκλογική διαδικασία της 21ης Μαΐου έθεσε, μετά την Ελένη Λαφτσή που είναι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμου Κομοτηνής που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και το πρώην μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ροδόπης και πρώην αναπληρωτή Συντονιστή της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Α’ Κομοτηνής Θανάσης Καλογιαντσίδης.

Ο κ. Καλογιαντσίδης σε ανάρτησή του στα social media μίλησε για επικράτηση στο νομό Ροδόπης του τουρκικού προξενείου, με τον Οζκιούρ Φερχάτ, σύμφωνα με τον ίδιο, να πριμοδοτείται «με συμπαγώς κατευθυνόμενη ψήφο του συνυποψηφίου του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Χαρίτου».

Σε άλλη ανάρτηση που έκανε νωρίτερα την Τρίτη επιτέθηκε στον υποψήφιο βουλευτή Α’ Αθήνας Νίκο Φίλη  για την εκλογή του Οζγκιούρ Φερχάτ, και έκανε λόγο για «τουρκοτουρκική προεκλογική εκστρατεία» του εκλεγμένου με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή Ροδόπης.

Μάλιστα ο κ. Καλογιαντσίδης τον χαρακτήρισε «φίλα προσκείμενο» στο κόμμα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, MHP.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακοινώσει ότι παραιτείται από το κόμμα τον Ιανουάριο ενώ σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του κόμματος, χωρίς ποτέ να αναφέρει το όνομα του, είχε διευκρινίσει πως «η κομματική ιδιότητα του συγκεκριμένου ατόμου που φέρεται να παραιτείται κάνοντας καταγγελίες, ήταν σε αναστολή από τον Δεκέμβριο για την αντικομματική του συμπεριφορά και δεν παραιτήθηκε όπως ο ίδιος αναφέρει». Παράλληλα είχε χαρακτηρίσει τα όσα ανέφερε σε ανάρτησή του «ψευδή και ανυπόστατα» και κάλεσε τον καθένα να βγάλει «τα συμπεράσματά του για τη σκοπιμότητα των “καταγγελιών” μετά την αποπομπή του».

Η αναφορά Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται ότι και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, έθεσε ζήτημα ανοιχτής παρέμβασης του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή υπέρ του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, Φερχάτ Οζγκιούρ.

«Στη Ροδόπη υπήρξε όντως ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου. Και αυτό είναι πρόβλημα», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ και συνεχίζει: «Δεν γίνεται μια ξένη χώρα να παρεμβαίνει ανοιχτά υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων που αναφέρονται στο τουρκικό προξενείο κι όχι στην ελληνική συνταγματική έννομη τάξη. Είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει πρωτίστως το κόμμα που τον επέλεξε, καθώς καθίσταται συμμέτοχο στην ανάμειξη ενός άλλου κράτους στα εσωτερικά της Ελλάδας. Και προσοχή: Δεν μιλώ για όλους τους μειονοτικούς βουλευτές, ούτε για όλη την εθνική μουσουλμανική μειονότητα. Έχω, άλλωστε, στηρίξει τη θρησκευτική μειονότητα, στα βήματα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έκανε πράξη την ισονομία και την ισοπολιτεία».

Στην ίδια συνέντευξη υπογραμμίζει πως «οι Έλληνες μουσουλμάνοι πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν ίσες ευκαιρίες με τους συμπολίτες τους Χριστιανούς και κάνουμε ό,τι χρειάζεται γι’ αυτό. Κάποιοι, όμως, θέλουν να τους αντιμετωπίζουν ως μοχλούς για να δημιουργούν προβλήματα στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και κάποια κόμματα όφειλαν να είναι πολύ πιο προσεκτικά στις επιλογές τους».

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελέας Βρυξελλών: «Η θέση ενός παιδιού δεν είναι στη φυλακή» – Τι απαντά η Καϊλή μέσω των δικηγόρων της

Γιάννης Μαυρής (Public Issue): Τι σημαίνει η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό σύστημα

Τσακαλώτος: Τι απαντά στον Σκέρτσο για τη μείωση του ΦΠΑ – Η βασική ιδιότητα των… μαθηματικών και οι πλούσιοι

Keywords
Τυχαία Θέματα