Εκλογές 2023: Σύσκεψη εξπρές των πολιτικών αρχηγών – Ο Σαρμάς υπηρεσιακός πρωθυπουργός (videos)

Ολοκληρώθηκε σε χρόνο… ρεκόρ η τυπική σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που κάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος.

Η σύσκεψη άρχισε ακριβώς στις 11 και ολοκληρώθηκε στις 11.29.

Οι πολιτικοί αρχηγοί αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Υπηρεσιακή κυβέρνηση

Οι ηγέτες των πέντε κομμάτων που κέρδισαν την είσοδό τους στη Βουλή συμφώνησαν και πάλι πως δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις

για τη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας και έτσι η χώρα θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς θα είναι ο Πρωθυπουργός της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μέχρι τις δεύτερες εκλογές.

Η ΠτΔ Σακελλαροπούλου θα δεχθεί 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά, για να του αναθέσει, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές.

Οι αφίξεις

Νωρίτερα, πρώτος στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, Μάλιστα, βλέποντας άδειο το τραπέζι όπου θα γίνει η σύσκεψη αστειεύτηκε λέγοντας: «Τι, μόνος μου θα είμαι;»

Ακολούθησε λίγο μετά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Τρίτος πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης και ακολούθησε ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αμέσως μετά έφτασε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος είπε προς τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς «άργησα, ε; Συγγνώμη ήταν ένα τουριστικό εδώ», εννοώντας προφανώς τουριστικό λεωφορείο.

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί αντάλλαξαν χειραψίες τόσο μεταξύ τους όσο και με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου όταν μπήκε τελευταία στην αίθουσα συσκέψεων.

Χωροταξικά δεξιά της Προέδρου της Δημοκρατίας έκατσαν Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Κυριάκος Βελόπουλος ενώ στα αριστερά της οι Αλέξης Τσίπρας και Δημήτρης Κουτσούμπας.

Διαβάστε επίσης:

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για πώληση F-35: Απαραίτητος σύμμαχος στο NATO η Ελλάδα

Τα μηνύματα αυτοκριτικής του Τσίπρα με το βλέμμα στους 600.000 ψηφοφόρους που γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί η κυβέρνηση δεν θέλει να χάσει ούτε μία ψήφο- Ο ρόλος των μικρών κομμάτων στην αυτοδυναμία

Keywords
Τυχαία Θέματα