Εκλογικό σοκ και προβληματισμός για την «επόμενη μέρα» στο Ποτάμι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το... σοκ του εκλογικού αποτελέσματος γέμισε απογοήτευση και έφερε κύματα προβληματισμού για την «επόμενη μέρα» του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ποταμιού.

Η αποτίμηση του αποτελέσματος, που έφερε η κάλπη, ξεκίνησε ήδη μεταξύ του επικεφαλής του Ποταμιού και των στενότερων συνεργατών του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν φωνές που επικεντρώνονται γύρω από την φράση «όταν ηττάσαι φεύγεις» αλλά και φωνές που σημειώνουν ότι το Ποτάμι βρίσκεται μόλις 18 μήνες στον κεντρικό πολιτικό καμβά, χρονικό διάστημα

ιδιαίτερα σύντομο προκειμένου να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα για το μέλλον του και πως δεν θα πρέπει να υπάρξουν βεβιασμένες κινήσεις.

«Όταν κάτι δεν πάει καλά σ’ ένα κόμμα η ευθύνη βαραίνει κυρίως τον επικεφαλής», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος, γνωρίζοντας ότι στο προσεχές διάστημα θα άνοιξει ένας κύκλος που θα περιλαμβάνει σενάρια τόσο για την ηγεσία όσο και για το μέλλον του Ποταμιού.

Πάντως, στο επιτελείο του Ποταμιού κοινη παραδοχή είναι πλέον η άποψη ότι ο αγώνας χάθηκε στην επαρχία, στην οποία το κόμμα υπέστη πανωλεθρία ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης, σύμφωνα και με την δήλωση που έκανε μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, θεωρεί κακό το αποτέλεσμα αλλά και μια ξεκάθαρη ήττα των μετριοπαθών δυνάμεων.

Σταύρου Θεοδωράκηποτάμιαντίδρασηεκλογές 2015Has video:
Keywords
Τυχαία Θέματα