Παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση Παπασταύρου και Μπρατάκος μετά τον σάλο – «Έστειλε λάθος μήνυμα η συμμετοχή τους σε κοινωνική συνάντηση»

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν δύο από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, επισκέφθηκαν την Κυριακή στο σπίτι του, επιχειρηματία που κατηγορούν ως «οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να μας ρίξουν».

Η συνάντηση δεν πέρασε απαρατήρητη από τον πρωθυπουργό και με δεδομένο ότι υπήρξε ενόχληση, οι Μπρατάκος και Παπασταύρου θέλησαν να τον διευκολύνουν με τις παραιτήσεις τους.

Οι παραιτήσεις έγιναν αποδεκτές με τον κ. Μητσοτάκη να τους ευχαριστεί για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους,

ενώ όπως σχολίασαν κυβερνητικές πηγές, η συμμετοχή σε μια κοινωνική συνάντηση έστειλε το λάθος μήνυμα. «Προφανώς δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν στη θέση τους» ανέφεραν.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

«Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους».

«Για μια ακόμη φορά πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις «αναγκαστικές “παραιτήσεις” των πιο στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη», όπως αναφέρει, να «επιβεβαιώνουν τη διαπλοκή στην οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει βουτηχτεί».

«Μετά τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ήρθε σήμερα η σειρά των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου. Καλή τύχη στους επόμενους…», προστίθεται στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε κατά τη σημερινή και κατα τη χθεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. «Η συλλογική σας φαυλότητα σας έφερε στο σημείο να με κατηγορήσετε ότι κίνητρό μου είναι η διαπλοκή, ποια διαπλοκή; Με ποια μιντια; Με ποια συμφέροντα; Εσείς κατηγορείτε εμένα. Αυτά που το πρωί της Κυριακής λέγατε θέλουν να σας ρίξουν και μετά έπιναν ποτάρες κάπνιζαν πούρα ή τους στείλατε να καπνίσουν την πίπα της ειρήνης;; κι είμαστε εμείς η διαπλοκή κι όχι εσείς;» ανέφερε σήμερα από το βήμα της Βουλής κι ενώ βουλευτής φώναζε πως παραιτήθηκαν, πρόσθεσε: «Αν ίσχυαν όσα λετε δεν θα είχαν παραιτηθεί στενοί σας συνεργάτες, πρώτα ανιψιός, μετά αυτός που πήρε θέση Μπρατάκος, Παπασταύρου, αλλά πυρήνας διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου».

«Μετά την αποπομπή Παπασταύρου-Μπρατάκου, για πρώτη φορά η κυβέρνηση πριν την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας θα έχει άλλη σύνθεση από αυτή με την οποία άρχισε η συζήτηση. Αυτά για όσους μιλούσαν για «πρόταση που συσπειρώνει την κυβέρνηση». Και για όσους έλεγαν για «πρόταση υποκινούμενη από συμφέροντα»…» σχολίασε στο twitter ο βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδωνής.

Μετά την αποπομπή Παπασταύρου-Μπρατάκου, για πρώτη φορά η κυβέρνηση πριν την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας θα έχει άλλη σύνθεση από αυτή με την οποία άρχισε η συζήτηση. Αυτά για όσους μιλούσαν για «πρόταση που συσπειρώνει την κυβέρνηση». Και για όσους έλεγαν για «πρόταση…

— Panagiotis Doudonis (@pandoudonis) March 28, 2024

Διαβάστε επίσης

Πρόταση δυσπιστίας: Μετωπική σύγκρουση στη Βουλή, η ώρα των πολιτικών αρχηγών – live

Στέφανος Κασσελάκης: Τρία ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό – «Ιδού η Ρόδος για όλα»

Διακοπές και… κωλύματα: Άνω κάτω έκανε τη Βουλή η Ζωή με τα καψόνια της, έμπλεξε στην κίνηση ο Χαρίτσης – Η στοίβα από έγγραφα

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΚΤΑΚΤΟ, Παραιτήθηκαν Μπρατάκος, Παπασταύρου,ektakto, paraitithikan bratakos, papastavrou