Εκτός CNBC ο Jay Leno: «Τίτλοι» τέλους έπειτα από 30 και πλέον χρόνια εκπομπών

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC αποφάσισε να διακόψει την μετάδοση του σόου «Jay Leno’s Garage» το οποίο αποτελούσε βασικό πρόγραμμα στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης του σταθμού από το 2015.

Η διακοπή, σύμφωνα με άνθρωπο του τηλεοπτικού δικτύου, αποφασίστηκε στο πλαίσιο δομικών αλλαγών στο πρόγραμμα του σταθμού με έμφαση σε προγράμματα ψυχαγωγικά μεν συναφή δε με τα χαρακτηριστικά του. Το κανάλι θα «επενδύσει» σε επαναλήψεις του επιχειρηματικού ριάλιτι σόου «Shark Tank» (κάτι σαν το «Dragons den»), το επίσης επιχειρηματικό ριάλιτι σόου

(βραβευμένο με δύο ΕΜΜΥ) «Undercover boss» αλλά και σε πρωτότυπα επιχειρηματικά ντοκιμαντέρ.

Με την επιλογή το CNBC και η μητρική NBCUniversal να κόψουν την εκπομπή του Jay Leno, φαίνεται να βάζουν τελεία σε μια πολυκύμαντη σχέση που εκτείνεται σε περίπου τέσσερις δεκαετίες.

Στο «Jay Leno’s Garage» («Στο γκαράζ του Jay Leno») ο παρουσιαστής, λάτρης και συλλέκτης αυτοκινήτων, επιδεικνύει την μεγάλη συλλογή μοντέλων που διαθέτει και παίρνει συνεντεύξεις από επιφανείς προσκεκλημένους, όπως για παράδειγμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο διαβόητος επιχειρηματίας Ίλον Μάσκ.

«Θύμα» του ανταγωνισμού και της τηλεθέασης

Το σόου ήταν η διάδοχη- η εναλλακτική, αν θέλετε- πρόταση του NBC στον Leno, πιστό στέλεχος του από το 1992, όταν του ζητήθηκε να αφήσει το «Tonight show» το 2014. Ο ανταγωνισμός που αναπτύχθηκε μεταξύ παρουσιαστών και δικτύου- καθώς τη θέση διεκδίκησε ο Ντέιβιντ Λέτερμαν, ο οποίος εν τέλει κατέληξε στο «αντίπαλο» CBS κάνοντας το δικό του βραδινό τοκ σόου- οδήγησε τον Λένο να δώσει τη θέση του παρουσιαστή στο «The Tonight show» στον Κόναν Ο’ Μπράιαν το 2009.

Το NBC στην ιδέα ότι μπορεί να χάσει κι άλλον παρουσιαστή καθώς ο Leno με βαριά καρδιά συμφώνησε να αφήσει το τοκσόου, τον κράτησε και δημιούργησε νέα θέση και εκπομπή στο πρόγραμμα του, το «The Jay Leno show» που προβαλλόταν νωρίτερα από το «The tonight show».

Στην πορεία και καθώς το κανάλι εμφάνιζε κάμψη στην τηλεθέαση του μετακίνησε τον Leno από τις 22.00 στις 23.30 και μετέδιδε το «The Tonight show» τα μεσάνυχτα. Αυτό δεν βρήκε σύμφωνο τον Ο’ Μπράιαν ο οποίος εγκατέλειψε την εκπομπή και το NBC, οπότε το κανάλι ζήτησε από τον Leno να ξανακάνει το εμβληματικό νυχτερινό τοκσοου του, έως το 2014 οπότε και ανέλαβε ο Τζίμι Φάλον.

Λίγο μετά ο Λένο άρχισε τις εκπομπές του «Jey Leno’s Garage», οι οποίες μεταδίδονταν στο ιντερνετικό NBC.com και πήρε «προαγωγή» στο CNBC όταν εκτοξεύθηκε η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας έπειτα από ειδική εκπομπή το καλοκαίρι του 2014.

Ο Leno με κάθε ευκαιρία πρόβαλε την πλούσια συλλογή αυτοκινήτων που διαθέτει. Ο παρουσιαστής είχε υποστεί εγκαύματα τρίτου βαθμού σε ατύχημα στο γκαράζ του στο τέλη του 2022.

Ο Leno πάντως δεν θα μείνει άνεργος. Παρουσιάζει άλλωστε το τηλεπαιχνίδι «You bet your life» το οποίο διανέμεται σε πολλά περιφερειακά κανάλια των ΗΠΑ, από το δίκτυο Fox.

Διαβάστε επίσης:

Mastechef: «Πορφύρης is back!» – Χαμός στο twitter για τη μεγάλη επιστροφή (videos)

Maestro: Ξεκινούν σύντομα τα γυρίσματα για τον δεύτερο κύκλο – Τι αποκάλυψε ο Παπακαλιάτης για το τέλος της σειράς (Videos)

Μega: Επιστρέφει… φρεσκαρισμένη η «Ντόλτσε Βίτα» (Photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκτός CNBC, Jay Leno, Τίτλοι,ektos CNBC, Jay Leno, titloi