Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Ροδόπη: Δύο τα πύρινα μέτωπα – Εκκενώνονται οικισμοί – Κάηκαν σπίτια στο χωριό Σώστης (Photos/Videos)

Εκτός ελέγχου παραμένει η φωτιά στη Ροδόπη, ενώ σε 5 ή 6 ανέρχονται τα σπίτια που κάηκαν στο χωριό Σώστης, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στην περιοχή υπάρχουν δύο πύρινα μέτωπα σε Μίσχο και Άνω Δροσίνη και ανέφερε ότι «η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχει επεκταθεί στον ορεινό όγκο προς δυτικά».

Ήδη με μηνύματα 112, έχουν ειδοποιηθεί προς εκκένωση οι κάτοικοι έξι περιοχών και συγκεκριμένα

στις περιοχές Μίσχος, Άνω Δροσίνη, Ληνό, Μέγα Πιστό, Σώστης και Πολύανθος, ενώ βρίσκονται επί ποδός «εθελοντές, άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα και η αυτοδιοίκηση», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαλικίδης.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣ #Κομοτηνή

Εάν βρίσκεστε στο #Πολύανθο, #Σώστη, #Ληνό εκκενώστε προς #Κομοτηνή

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) August 21, 2023

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Άνω Δροσίνη επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 11 υδροφόρα οχήματα και σε αυτήν του Μίσχου οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα υδροφόρα οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη.

Παράλληλα, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στον επαρχιακό δρόμο Κομοτηνής-Σώστης, αλλά και Σώστης-Πολύανθος.

Συνεργείο της ΕΡΤ τρέχει να αποφύγει τις φλόγες

Στο χωριό Σώστης την ώρα που καίγονταν σπίτια, συνεργείο της ΕΡΤ μετέφερε το ρεπορτάζ από την κατάσταση που επικρατούσε.

Δευτερόλεπτα αργότερα όμως, με τις φλόγες να πλησιάζουν, ακούγονται φωνές (με μεγάλη ένταση) να τους ζητούν να απομακρυνθούν αμέσως από το σημείο.

Η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ αμέσως σταμάτησε να μιλά στην ζωντανή σύνδεση και μαζί με τον κάμεραμαν αποχώρησαν από την περιοχή, που είχε ήδη εκκενωθεί.

Διαβάστε επίσης:

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω Ζελένσκι

Βοιωτία: Συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Σαράντη – Νεκρός ένας 80χρονος βοσκός (video)

Κόρινθος: Άνδρας μπήκε με μπιτόνι βενζίνης στο νοσοκομείο και απειλούσε γιατρούς και ασθενείς

Keywords
Τυχαία Θέματα