Έλον Μασκ: Πρόβλημα στο εμφύτευμα εγκεφάλου που τοποθετήθηκε στον πρώτο ασθενή από τη Neuralink

Μια δυσλειτουργία αντιμετώπισε το εμφύτευμα εγκεφάλου της εταιρείας Neuralink του Έλον Μασκ που τοποθετήθηκε σε ασθενή για πρώτη φορά στις αρχές του 2024.

Η Neuralink, μια startup που ιδρύθηκε από τον Μασκ το 2017, προσπάθησε να δημιουργήσει μια διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή (BCI), το οποίο θα βοηθούσε άτομα με σοβαρή παράλυση να χειρίζονται τηλέφωνα και υπολογιστές χρησιμοποιώντας μόνο τις σκέψεις τους.

Το σύστημα της εταιρείας, που ονομάζεται Link, βασίζεται σε τεχνολογία δεκαετιών και αφορά την εμφύτευση ηλεκτροδίων στον ανθρώπινο εγκέφαλο

για την ερμηνεία των σημάτων και τη θεραπεία καταστάσεων όπως η παράλυση, η επιληψία και η νόσος του Πάρκινσον.

100+ Days with a Neuralink implant
pic.twitter.com/dBk8WSJils

Tesla Owners Silicon Valley (@teslaownersSV) May 9, 2024 Ξεκίνησαν τα προβλήματα

Η εταιρεία μετέδωσε ένα live με τον ασθενή τον Μάρτιο, ενώ σε μια ανάρτηση τον Απρίλιο ανέφερε ότι η επέμβαση πήγε «εξαιρετικά καλά».

Ωστόσο, τις εβδομάδες που ακολούθησαν, μια σειρά από νήματα απομακρύνθηκαν από τον εγκέφαλο του ασθενούς, ανέφερε η Neuralink την Τετάρτη (8/5).

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερα αποτελεσματικά ηλεκτρόδια, γεγονός που αποτελεί εμπόδιο για την εταιρεία στο θέμα της μέτρησης της ταχύτητας και της ακρίβειας του Link.

Παρόλο που η εταιρεία δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόβλημα, επεσήμανε ότι τροποποίησε έναν αλγόριθμο, προκειμένου να βελτιώσει την διεπαφή χρήστη, ενώ σημείωσε ότι προσπάθησε να αναβαθμίσει το σύστημα μετάφρασης των σημάτων.

Η Neuralink φέρεται να σκέφτηκε να αφαιρέσει τελείως το εμφύτευμα, ωστόσο μάλλον αυτό δεν θα χρειαστεί, καθώς το πρόβλημα δεν θέτει σε κίνδυνο τον ασθενή αυτή τη στιγμή.

Επιπλέον, τόνισε ότι ο ασθενής χρησιμοποιεί το σύστημα BCI της εταιρείας για περίπου οκτώ ώρες την ημέρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και συχνά έως και 10 ώρες την ημέρα τα Σαββατοκύριακα.

Η Neuralink δεν είναι η μόνη εταιρεία που κατασκευάζει ένα σύστημα BCI, ενώ η τεχνολογία διερευνάται σε ακαδημαϊκό επίπεδο εδώ και δεκαετίες.

Η Neuralink έχει μπροστά της έναν μακρύ δρόμο δοκιμών ασφάλειας και αποτελεσματικότητας προτού μπορέσει να τύχει έγκρισης από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για την εμπορική διάθεση της τεχνολογίας.

Διαβάστε επίσης:

Μέση Ανατολή: Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες στο Κάιρο – Αποχώρησε η Χαμάς μετά την ισραηλινή αδιαλλαξία – Οι κινήσεις Μπάιντεν

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι διόρισε τον πρώην αρχηγό του στρατού, Βαλέρι Ζαλούζνι, στη θέση του πρεσβευτή στο Λονδίνο

Εξαπλώνεται το κίνημα κατά της ισραηλινής σφαγής στη Γάζα: Ο ξεσηκωμός έφτασε στα βρετανικά πανεπιστήμια (Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έλον Μασκ, Πρόβλημα, Neuralink,elon mask, provlima, Neuralink