Εμφύλιος στο Σουδάν: Aγωνία για την τύχη των 15 εγκλωβισμένων Ελλήνων (Videos)

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο Σουδάν με τις μάχες να συνεχίζονται στη χώρα, ενώ την ίδια ώρα εγκλωβισμένοι παραμένουν 15 Έλληνες στη Μητρόπολη στο κέντρο του Χαρτούμ.

Σε ηχητικό ντοκουμέντο ακούγονται ασταμάτητοι πυροβολισμοί έξω από τη Μητρόπολη ενώ ο μητροπολίτης Νουβίας, Σάββας, επιβεβαιώνει ότι εντός του χώρου βρίσκονται 15 Έλληνες εγκλωβισμένοι ενώ δύο άλλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο καθώς τραυματίστηκαν από έκρηξη ρουκέτας.

«Έχω κόσμο που έχει εγκλωβιστεί εδώ

μέσα από το πρωί του Σαββάτου που τελέστηκε η ακολουθία. Δεν μας είχε ενημερώσει κανείς ότι θα συμβεί κάτι στο Σουδάν» , αποκαλύπτει τηλεφωνική επικοινωνία ο μητροπολίτης.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 56 άμαχοι και «δεκάδες» στρατιωτικοί και παραστρατιωτικοί σκοτώθηκαν στις μάχες ανάμεσα σε μονάδες των ένοπλων δυνάμεων και των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ), που συνεχίζονται από το Σάββατο, ενώ άλλοι περίπου 600 άνθρωποι τραυματίστηκαν, κατά νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το πρωί οργάνωση γιατρών.

I strongly condemn the ongoing clashes in Sudan’s Khartoum City between the army and the Rapid Support Forces paramilitary group. It seems there is no commitment on Transition to Civilian Rule and this is hurting DEMOCRACY in Africa. Stop the unwarranted destruction and deaths pic.twitter.com/8tNxS1NkEh

— Dan Ojowa for President (@DanOjowa) April 16, 2023

Οι Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ), με μέλη χιλιάδες παραστρατιωτικούς που έδρασαν στον πόλεμο του Νταρφούρ προτού γίνουν βοηθητικοί του στρατού, υποστήριξαν πως κατέλαβαν το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, το προεδρικό παλάτι και υποδομές-κλειδιά. Ωστόσο ο στρατός διέψευσε την παραπάνω πληροφορία.

Την ίδια ώρα, η αεροπορία κάλεσε χθες βράδυ τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους διότι θα επιχειρούσε τη νύχτα, ενώ σήμερα κηρύχθηκε αργία στην πολιτεία του Χαρτούμ, που σημαίνει ότι δεν θα λειτουργήσουν σχολεία, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες.

Bloody day in Sudan pic.twitter.com/bqHQOLtCVZ

— Zagazola (@ZagazOlaMakama) April 15, 2023

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν εσπευσμένα σε νοσοκομείο

ΗΠΑ: Αστυνομικοί χτύπησαν λάθος πόρτα και σκότωσαν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού επειδή βγήκε με όπλο

Σουδάν: Συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ στρατού και παραστρατιωτικών – Διεθνείς εκκλήσεις για τερματισμό της βίας (Photos/Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα