ΕΝΦΙΑ: Άρχισε η ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών – Βήμα βήμα πώς θα γίνει η καταβολή

Ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να δουν το ποσό της εκκαθάρισης, στον προσωπικό τους λογαριασμό (myAADΕ) στην ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ.

Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα ενώ όσοι έχουν κατεβάσει στο κινητό τους την εφαρμογή myAADEapp μπορούν να δουν το νέο λογαριασμό του φόρου ακινήτων.

Η πληρωμή του Φόρου θα πραγματοποιηθεί σε 11 δόσεις με την πρώτη στις

30 Απριλίου και την τελευταία στις 28 Φεβρουαρίου του 2025.

Βήμα – βήμα πώς θα γίνει η καταβολή του ΕΝΦΙΑ

Οι δόσεις για την αποπληρωμή του φετινού ΕΝΦΙΑ είναι συνολικά 11 από 10 μηνιαίες δόσεις που ήταν πέρυσι. Η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 30 Απριλίου και η τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2025. Κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 10 ευρώ.

Η διαδικασία για να βρείτε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ για το 2024 είναι η εξής:

Μπαίνετε στην αρχική σελίδα του myAADE.Κάνετε κλικ στο παράθυρο «Εφαρμογές».Κάνετε κλικ στην επιλογή «Δημοφιλείς Εφαρμογές».Κάνετε κλικ στη «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ».Θα ανοίξει η σελίδα με τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9. Η είσοδος στη σελίδα γίνεται με τους κωδικούς Taxis.Επιλέγετε το έτος 2024 και βλέπετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2024.

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που κάποιος ιδιοκτήτης πληρώσει εφάπαξ τον φόρο ακινήτων δεν προβλέπεται καμία έκπτωση φόρου.

Εκπτωση δικαιούνται όσοι φορολογούμενοι πούλησαν ή μεταβίβασαν ακίνητα στα παιδιά ή τα εγγόνια τους θα δουν μειωμένο το φετινό εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ.

Καθόλου ΕΝΦΙΑ δεν θα πληρώσουν τα νοικοκυριά με τρία εξαρτώμενα τέκνα και άνω καθώς και όσοι έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% εφόσον: το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του τελευταίου φορολογικού έτους δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο ή συμβιούντα και κάθε εξαρτώμενο μέλος ή ο σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα ο υπόχρεος δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ή εάν η/ο σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του, λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας και του είδους του δικαιώματος, δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά μέτρα.

Διαβάστε επίσης:

Χατζηδάκης: Καμία παράταση στη διασύνδεση POS – ταμειακών μηχανών

«Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Από σήμερα οι αιτήσεις – Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις (video)

«Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ»: Open Day Επαγγελματικής Εκπαίδευσης το Σάββατο 20/4 στην πλατεία Συντάγματος

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΝΦΙΑ, Ξεκίνησε, – Βήμα,enfia, xekinise, – vima