Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη μετά την επέμβαση ΜΑΤ και ΕΚΑΜ στο κτίριο της πρυτανείας του ΑΠΘ

Επεισόδια είναι σε εξέλιξη έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά την επέμβαση των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ στο κτίριο της διοίκησης του ΑΠΘ προκειμένου να τερματιστεί η κατάληψη

των φοιτητών.

Ομάδα  ατόμων που βρίσκονταν στον χώρο του ΑΠΘ επιτέθηκε με πέτρες σε αστυνομικούς που βρίσκονταν στην πύλη εμπορίου της ΔΕΘ.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ απώθησαν τους αντιεξουσιαστές με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Είχε προηγηθεί επέμβαση των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ στο κτίριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ προκειμένου να τερματιστεί η κατάληψη του κτιρίου της διοίκησης από φοιτητές, που κατέλαβαν την Πρυτανεία μετά την πορεία διαμαρτυρίας για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ μπήκαν στο κτίριο από δύο σημεία. Πιο συγκεκριμένα εισήλθαν από το υπόγειο και την κεντρική είσοδο του κτιρίου και ψάχνουν όλο το κτίριο για τον εντοπισμό ατόμων. 

Οι φοιτητές αποχώρησαν από το κτίριο και παρέμειναν έξω από αυτό φωνάζοντας συνθήματα.

Νωρίτερα, είχαν αναρτήσει πανό που γράφει «κάτω τα χέρια από τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Η εξεταστική μπορεί να περιμένει, το μέλλον μας όχι».

Καταδικάζει «την εισβολή της αστυνομίας στο ΑΠΘ» η Νέα Αριστερά

Την «εισβολή των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης» καταδικάζει η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωσή της.

«Πρόκειται για μια ενέργεια που αποκαλύπτει πώς βλέπει η κυβέρνηση τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αγωνίζονται για το δημόσιο πανεπιστήμιο: σαν κοινούς εγκληματίες», αναφέρει η ανακοίνωση και καταληγει: «Έξω η αστυνομία από τα πανεπιστήμια. Ο αγώνας των φοιτητών/τριων είναι δίκαιος».

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Βανδώρος

Άλκης Καμπανός: Παιδιά άφησαν λουλούδια στο σημείο δολοφονίας του – Ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας (Videos)

Γάμος ομοφύλων: Η επιστολή της Ιεράς Συνόδου στους βουλευτές – Το νομοσχέδιο «καταργεί μητρότητα και πατρότητα»

Keywords
Τυχαία Θέματα