Επεισόδια στο Σύνταγμα: Βίντεο αποκαλύπτουν την αστυνομική βία – Διεμβολισμοί και χτυπήματα με γκλομπ κατά διαδηλωτών

Μπορεί το αρχηγείο της ΕΛΑΣ να εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια που ξέσπασαν στην πλατεία Συντάγματος κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης και πορείας διαμαρτυρίας για τα Τέμπη, κάνοντας λόγο για… απόκρουση επιθέσεων, όμως η πραγματικότητα φαίνεται να το διαψεύδει.

Βίντεο – ντοκουμέντο, που έρχονται συνεχώς στην δημοσιότητα, ενισχύουν τις καταγγελίες για απρόκλητες επιθέσεις των ανδρών των ΜΑΤ και της ΔΙΑΣ,

με διεμβολισμούς, χτυπήματα με γκλομπ και βροχή χημικών ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές.

Αφού οι ΜΑΤτζήδες προσπάθησαν κατ’ επανάληψη να διαλύσουν το ειρηνικό πλήθος, προχώρησαν στις συλλήψεις πέντε ανθρώπων ένας εκ των έπεσε θύμα της αστυνομικής βίας στα χέρια τους.

View this post on Instagram

A post shared by @faseismos_kai_frikes

Νωρίτερα, πολλοί από τους συγκεντρωμένους αψήφησαν την νέα επίδειξη αστυνομικής καταστολής, που «έπνιξε» την πορεία στα χημικά.

Νομίζω δε χρειάζεται σχόλιο pic.twitter.com/UuwwmNqC0e

— Nikolas Georgiou (@mpodil) March 5, 2023

Δείτε την νέα απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε ανθρώπους που ξαναμαζεύτηκαν στο Σύνταγμα μετά το τέλος της διαδήλωσης. Κύριε Θεοδωρικάκο περιμένουμε τις γνωστές ΕΔΕ… #Τεμπη #Τεμπη_εγκλημα #antireport #τρενο #αστυνομια pic.twitter.com/IAICzATM55

— Μένουμε Ενεργοί – Υγεία, Συλλογικότητα, Αλληλεγγύη (@menoume_energoi) March 5, 2023

Σε άλλο βίντεο φαίνονται ξεκάθαρα ένστολος να επιτίθεται με φόρα στη μηχανή κατά διαδηλωτή δικηγόρου από την «Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή», ο οποίος υπέστη έγκαυμα στο πόδι από κρότου λάμψης.

Η δολοφονικη δραση της ομαδας ΔΕΛΤΑ στη σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση ενάντια στο έγκλημα στα Τέμπη: εμβολισμοί οργανωμένων μπλοκ διαδηλωτών με μηχανές. Αυτή είναι η #ΕΛΑΣ του Μητσοτάκη και του Θεοδωρικακου! #τεμπη_εγκλημα #τεμπη #Συνταγμα@dsathinon @TKampagiannis pic.twitter.com/b8ZSlaEOso

— Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας (@Enallaktikh) March 5, 2023

Τέλος, σε άλλο βίντεο απεικονίζεται άνδρας των ΜΑΤ να πετάει δακρυγόνο μέσα στο μετρό της Ομόνοιας, παρόλο που μπροστά τους ήταν ένας πολίτης που μπήκε ανάμεσα σε εκείνους και ομάδα ατόμων, η οποία ξεκίνησε να υποχωρεί χάρη στην παρέμβασή του.

Αμέσως μετά ένστολος πέταξε πέτρα με τις πληροφορίες από το Copwatch να αναφέρουν τραυματίες.

View this post on Instagram

A post shared by CopWatchGR (@copwatch.gr)

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Νέο συγκλονιστικό βίντεο λίγο μετά τη σύγκρουση των τρένων

Πάτρα: Επίθεση στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών για τα Τέμπη – Έσπασαν τζάμια και έγραψαν συνθήματα (Photos)

Ωρωπός: Έντονες αντιδράσεις για το πλήρωμα δημοτικού ασθενοφόρου – Έπλενε με λάστιχο γυναίκα στον δρόμο (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επεισόδια, Σύνταγμα, Βίντεο, – Διεμβολισμοί,epeisodia, syntagma, vinteo, – diemvolismoi