Επέστρεψαν στο Ισραήλ η μητέρα και η κόρη που απελευθέρωσε η Χαμάς (Photo)

Σε ισραηλινό έδαφος βρίσκονται η μητέρα και η κόρη που απελευθέρωσε η Χαμάς «για ανθρωπιστικούς λόγους». Πρόκειται για τη 18χρονη Νάταλι Ραανάν και τη μητέρα της Τζούντιθ, η οποία έχει προβλήματα υγείας.

Μάλιστα, δόθηκε στη δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία που δείχνει τις δύο Αμερικανίδες ομήρους μετά την παράδοσή τους στις IDF.

Στη φωτογραφία φαίνονται να περπατούν συνοδεία στρατιωτών ξανά σε ισραηλινό έδαφος, έπειτα από δύο εβδομάδες ομηρίας. Και οι δύο φαίνονται να είναι σε καλή κατάσταση, χωρίς εμφανή σημάδια ταλαιπωρίας.

First pic of the two American

hostages in Israeli territory pic.twitter.com/XDocOCKrF0

— Yosef Yisrael (@yosefyisrael25) October 20, 2023

Η Χαμάς ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε το Κατάρ για την απελευθέρωση των ομήρων, και για να «αποδειχθεί στον αμερικανικό λαό και στον κόσμο ότι οι ισχυρισμοί του Μπάιντεν και της φασιστικής κυβέρνησής του είναι ψευδείς και αβάσιμοι», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς.

Jerusalem Post: Η Χαμάς απελευθέρωσε τις δύο Αμερικανίδες επειδή η μητέρα είναι σε κακή κατάσταση

Δύο Αμερικανοϊσραηλινοί όμηροι που κρατούνταν από τη Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό, σύμφωνα με την «Jerusalem Post».

Η Judith και η Natalie Raanan «βρίσκονται στο δρόμο της εξόδου», ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων.

Απελευθερώνονται για «ανθρωπιστικούς λόγους», επειδή η υγεία της μητέρας είναι σε κακή κατάσταση, είπε η πηγή.

RELEASED: 2 American hostages, Judith Raanan and her 18-year-old daughter, Natalie Raanan, have been released by Hamas pic.twitter.com/FpY2bf3LZr

— BNO News (@BNONews) October 20, 2023

Η Χαμάς υποστηρίζει ότι κρατά 200 ομήρους και ότι άλλοι 50 κρατούνται από άλλες ένοπλες οργανώσεις στον παλαιστινιακό θύλακα. Λέει επίσης ότι περισσότεροι από 20 όμηροι σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα, αλλά χωρίς να αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η Χαμάς συζητά το ενδεχόμενο απελευθέρωσης ορισμένων ομήρων, με αντάλλαγμα την άμεση κατάπαυση του πυρός.

Από την πλευρά του το Ισραήλ δεν έχει συμφωνήσει μέχρι στιγμής σε κάτι τέτοιο.

Εκτιμάται ότι στη Γάζα παραμένουν περίπου 200 όμηροι, ορισμένοι από τους οποίους κρατούνται από άλλες ένοπλες ομάδες, εκτός της Χαμάς.

Σύμφωνα με το BBC, η ύπαρξη των ομήρων είναι ένας πολύπλοκος παράγοντας για το στόχο του Ισραήλ για χερσαία επίθεση στη Γάζα.

Διαβάστε επίσης:

Βέλγιο: Παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης- Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη μη απέλαση του Τυνήσιου τρομοκράτη

Γαλλία: Νέοι συναγερμοί για βόμβα σε 18 αεροδρόμια την Παρασκευή, 10 εκκενώθηκαν

Γάζα: Την εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Κοντς ζήτησε ο Ισραηλινός στρατός – Φόβοι για επανάληψη του φονικού χτυπήματος όπως στο Αλ Άχλι

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επέστρεψαν, Ισραήλ, Χαμάς Photo,epestrepsan, israil, chamas Photo