Επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου – «Ακλόνητη η στήριξη» των ΗΠΑ στην ισραηλινή πολεμική μηχανή

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συνομίλησε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τα αντίποινα του Ιράν στην ισραηλινή επιθετικότητα με drones και πυραύλους εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του.

Ο κ. Νετανιάχου μίλησε με τον αμερικανό πρόεδρο κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης της κυβέρνησης πολέμου του Ισραήλ που έδωσε το πράσινο φως για να αποφασίσει για την απάντηση στην επίθεση

του Ιράν.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε τη συνδιάλεξη, αναγγέλλοντας πως θα δώσει στη δημοσιότητα δελτίο Τύπου γι’ αυτή.

Νωρίτερα, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε για την «ακλόνητη» υποστήριξη των ΗΠΑ στην ισραηλινή πολεμική μηχανή μπροστά στα αντίποινα του Ιράν.

«Η δέσμευσή μας στην ασφάλεια του Ισραήλ μπροστά στις απειλές του Ιράν και των ενεργούμενών του στην περιοχή είναι ακλόνητη», ανέφερε ο πρόεδρος Μπάιντεν μέσω X, αναρτώντας φωτογραφικό στιγμιότυπο της έκτακτης συνεδρίασης της ομάδας του για ζητήματα εθνικής ασφαλείας η οποία συγκλήθηκε στον Λευκό Οίκο.

I just met with my national security team for an update on Iran’s attacks against Israel. Our commitment to Israel’s security against threats from Iran and its proxies is ironclad. pic.twitter.com/kbywnsvmAx

President Biden (@POTUS) April 13, 2024

Υπενθυμίζεται ότι ο αμερικανός πρόεδρος επέστρεψε εσπευσμένα στην Ουάσιγκτον για να παρακολουθήσει με την ομάδα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Η Ουάσιγκτον έσπευσε να διαμηνύσει από τις πρώτες ώρες κιόλας της επίθεσης, ότι θα σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Το Ιράν έχει ξεκινήσει αεροπορική επίθεση κατά του Ισραήλ. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ενημερώνεται τακτικά για την κατάσταση από την ομάδα εθνικής ασφαλείας του και θα συναντηθεί μαζί τους σήμερα το απόγευμα στον Λευκό Οίκο.

Η ομάδα του βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με Ισραηλινούς αξιωματούχους καθώς και με άλλους εταίρους και συμμάχους. Αυτή η επίθεση είναι πιθανό να εκτυλιχθεί σε αρκετές ώρες.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ήταν σαφής: η υποστήριξή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ είναι σιδερένια. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν στο πλευρό του λαού του Ισραήλ και θα υποστηρίξουν την άμυνά του ενάντια σε αυτές τις απειλές από το Ιράν».

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Σχεδιάζουμε «σημαντική απάντηση» – Ιρανικά drones αναχαιτίζουν οι ισραηλινοί (Videos)

Tο Ιράν προειδοποιεί την Ιορδανία να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια υποστήριξης του Ισραήλ – «Θα είστε ο επόμενος στόχος»

Το Ισραήλ ζητά έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου – Ακλόνητη, ΗΠΑ,epikoinonia bainten-netaniachou – akloniti, ipa