Επιμένει η κυβέρνηση, «προσωπικές» οι απόψεις Φλωρίδη για τις τράπεζες

Μια άκρως ενδιαφέρουσα διελκυστίνδα εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα εντός της κυβέρνησης, με επίκεντρο τις θέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης σχετικά με την «ασυλία» που καλύπτει στελέχη τραπεζών.

Όπως είναι γνωστό, ο Γιώργος Φλωρίδης, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, αφού επιχείρησε να αποδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ τη συγκεκριμένη νομική πρωτοβουλία, είχε δηλώσει

ότι ο ίδιος σκοπεύει να καταργήσει την επίμαχη διάταξη, με την κυβέρνηση να διαρρέει ότι τα όσα λέει ο υπουργός αποτελούν «προσωπικές του απόψεις».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επανήλθε στο ζήτημα, λέγοντας ότι «αυτά τα ζητήματα θα εξεταστούν κατά την ευρεία συζήτηση που γίνεται για τον ΠΚ και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που σε λίγες ημέρες θα δοθεί σε διαβούλευση» και αφήνοντας εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενη κατάργησης της σχετικής ρύθμισης.

Όπως είναι φυσικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ρωτήθηκε για το θέμα και υποστήριξε ότι ένας άνθρωπος με διαδρομή στην πολιτική μπορεί να έχει… πάγιες και διαχρονικές προσωπικές απόψεις. Πάντως, σημείωσε ότι «είναι δεδομένη η εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στον υπουργό και όταν έχουμε κάτι νεώτερο, αυτό θα συζητηθεί».

Διαβάστε επίσης:

Εύα Καϊλή: Επανεμφανίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο μετά το QatarGate (photos)

Για τον… Μπέο – μιλούν ως και τα γήπεδα

Μπελέρης: Στα Τίρανα ο Γιάννης Οικονόμου – Θα δει τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας

Keywords
Τυχαία Θέματα