Επιστολή Μπάιντεν στο Κογκρέσο για την πώληση των F-16 στην Τουρκία

Δεν πέρασε ούτε μια μέρα ημέρα μετά το «ναι» της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με επιστολή του στο Κογκρέσο ζητά να εγκριθεί η πώληση των μαχητικών F-16 στην Τουρκία.

Να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για την επίσημη επιστολή που πρέπει να στείλει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Κογκρέσο για να προχωρήσει η διαδικασία της πώλησης και αναβάθμισης,

αλλά για μια επιστολή προτροπής στα μέλη του σώματος.

Η Ουάσιγκτον είχε πάντως διευκρινίσει ότι η διαδικασία θα προχωρήσει με τα καθορισμένα βήματά της μόλις ολοκληρωθεί η ένταξη της Σουηδίας.

Την Τετάρτη ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ερωτήθηκε αν θα στείλει την επίσημη ειδοποίηση για τα αεροσκάφη μόλις ολοκληρωθεί η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ωστόσο δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ταχθεί υπέρ του πακέτου αναβάθμισης και πώλησης νέων μαχητικών στην Άγκυρα, η οποία με τη σειρά της είχε συνδέσει το αίτημα με την ένταξη της Σουηδίας.

Το τουρκικό αίτημα αφορά 40 νέα F-16 Block 70 και αναβάθμιση 80 παλαιότερων αεροσκαφών με κόστος δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε επίσης:

Χούθι: Εκτόξευσαν τρεις πυραύλους εναντίον φορτηγού πλοίου, υπό σημαία των ΗΠΑ

Όρμπαν: «Ναι» της Ουγγαρίας στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, μετά και την τουρκική επικύρωση από την εθνοσυνέλευση

Νότια Κορέα: Σάλος με δώρο στην Πρώτη Κυρία – Πώς μία τσάντα έχει κάνει άνω-κάτω το κυβερνών κόμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιστολή Μπάιντεν, Κογκρέσο, F-16, Τουρκία,epistoli bainten, kogkreso, F-16, tourkia