Ερντογάν: Από «μουσουλμανική» μειονότητα επί Τσίπρα, «τουρκική» σήμερα (Video)

Για «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη έκανε λόγο στις δηλώσεις του από το Μέγαρο Μαξίμου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γεγονός που υποχρέωσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει ξανά τον λόγο και να μιλήσει για τους «μουσουλμάνους της Θράκης» χωρίς ωστόσο να διορθώσει τη φράση του Τούρκου προέδρου.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε: «Η Θράκη αποτελεί ένα παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Και οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας έχουν και αγωνιζόμαστε να το διασφαλίζουμε στην πράξη, ίσες ευκαιρίες. Ο προσδιορισμός της ιδιότητας

καθορίζεται από την ίδια την Συνθήκη της Λωζάνης. Χρέος δικό μας είναι το κλίμα της αρμονικής συνύπαρξης να το διασφαλίσουμε και να το ενισχύσουμε και διαβεβαιώνω όλους τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας ότι προς αυτή την κατεύθυνση η ελληνική κυβέρνηση θα εξακολουθεί να εργάζεται νυχθημερόν».

Στο αντίποδα, κατά την τελευταία επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας το 2017 και στις κοινές δηλώσεις με τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε πει ξεκάθαρα: «Στη Δυτική Θράκη έχουμε μουσουλμανική μειονότητα, η οποία μπορεί να είναι τουρκικής, πομακικής ή ρομά προέλευσης».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Διακήρυξη για εφ’ όλης της ύλης  ελληνοτουρκικό διάλογο

Αυτά είναι τα 10 ελληνικά νησιά που μπορούν να επισκέπτονται οι Τούρκοι πολίτες με τη βίζα εξπρές

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: «Ελλάδα – Τουρκία επιδιώκουν να επανεκκινήσουν τους δεσμούς»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερντογάν, Τσίπρα, Video,erntogan, tsipra, Video