Ερωτήματα για τη δικογραφία σε βάρος Αιγύπτιου που μέσω social media φέρεται να «προέτρεπε σε πράξεις βίας» κατά του Ισραήλ

Δικογραφία σε βάρος ενός 39χρονου Αιγύπτιου, που ζει στα Χανιά σχηματίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία ισχυρίζεται πως «προέτρεπε σε πράξεις βίας με αναρτήσεις του» αναφερόμενος στον πόλεμο που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς ωστόσο να απαντά αν αρκούν κάποια σχόλια για να συλληφθεί κάποιος.

Το Αρχηγείο της Αστυνομίας μιλά για «αναρτήσεις του σε μέσο

κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο του 2023» και υποστηρίζει πως εξυμνούσε τη Χαμάς και συγκεκριμένα το ένοπλο τμήμα της, την Αλ Κασάμ, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 39χρονος φέρεται να προέτρεπε σε πράξεις εναντίον των Ισραηλινών γενικά, χωρίς να κάνει όμως συγκεκριμένες στοχοποιήσεις στη χώρα μας. Λέει πως καλούσε ομόθρησκούς του ανά τον κόσμο να προβούν σε πράξεις εκδίκησης. Δεν αναφέρει ομως η αστυνομία ποια ήταν ακριβώς τα αρνητικά σχόλια που έκανε για το Ισραήλ και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για παράβαση του άρθρου 187Α παρ. 6 σε συνδυασμό με το άρθρο 98 του Ποινικού Κώδικα.

Πάντως, για τον τρόπο που φέρεται να έγινε η παράβαση άρθρων για… «εγκληματική οργάνωση» και… «έγκλημα κατ’ εξακολούθηση» και ποια είναι συγκεκριμμένα η «προτροπή σε πράξεις βίας», η αστυνομία τηρεί σιγή ιχθύος. Όπως και για το αν θεωρείται κάποιος ύποπτος αν αποδοκιμάσει την γενοκτονία των Παλαιστινίων, αν διαδηλώσει και διαμαρτυρηθεί για τη σφαγή στη Γάζα.

Μέχρι χθες για την κυβέρνηση, όσοι αντιδρούσαν στις ισραηλινές θηριωδείες ήταν… αντισημίτες. Μετά τον υπουργό Παιδείας Κ. Πιερρακάκη και τους αυτόκλητους υπερασπιστές της σφαγής ακολούθησε και το παραλήρημα από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο. Σήμερα ίσως είναι ύποπτοι ακόμα και για εγκληματική οργάνωση...

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο της 21χρονης Έμμας – Συγκλόνισε ο πατέρας της στην κατάθεσή του

Σέρρες: Πρόστιμο 10.000€ στον μηχανολόγο μηχανικό για την έκρηξη σε σχολείο που σκότωσε τον 11χρονο μαθητή

Ο Μπακογιάννης «απαντά» στον Δούκα με αγορά 3.000 δένδρων

Keywords
Τυχαία Θέματα