ΕΡΤ: Απίστευτες οι σπατάλες – 3 εξωτερικές μακιγιέζ για μία εκπομπή, βγάζει μάτι το ποσό για τα σόσιαλ μίντια!

Πολυποίκιλες και από διαφορετικές κατευθύνσεις είναι οι αντιδράσεις που προκαλούν τα οικονομικά της ΕΡΤ, ιδίως εκείνα τα οποία έχουν δαπανηθεί και σχεδιάζεται να επενδυθούν προσεχώς στον ψυχαγωγικό πρόγραμμά της.

Το προηγούμενο διάστημα φορείς εργαζομένων κατήγγειλαν πρακτικές της διοίκησης, σε ανάγκες του τομέα ενημέρωσης της ΕΡΤ να πηγαίνουν διμελή συνεργεία, με τον εικονολήπτη σε ρόλο περίπου ζογκλέρ αφού έπρεπε να είναι ταυτοχρόνως οδηγός,

ηχολήπτης και ό,τι άλλο.

Στον αντίποδα, προκαλούν, τουλάχιστον, εντύπωση περιστατικά ασυνήθιστων δαπανών σε εκπομπές.

Για παράδειγμα για την καθημερινή ψυχαγωγική εκπομπή «Πρωίαν σε οίδον» έχουν εγκριθεί τρεις μακιγιέζ. Από μία, αποκλειστικά, για κάθε έναν παρουσιαστή και μία ακόμη μακιγιέζ/κομμώτρια- σύμφωνα με το κοστολόγιο της εκπομπής- για τους καλεσμένους, αν και πέρσι το μακιγιάζ των καλεσμένων γινόταν από μακιγιέζ, μόνιμη υπάλληλο της ΕΡΤ.

Για τον «μακιγιέζ Α παρουσιαστή» η αμοιβή, σύμφωνα με το κοστολόγιο που έχει υποβληθεί- και εγκριθεί από το ΔΣ της εταιρείας-, ορίζεται στα 68ευρώ (μικτά) ανά εκπομπή. Για τη «μακιγιέζ Β παρουσιαστή» η αμοιβή είναι στα 58 ευρώ/εκπομπή και για «κομμωτή Β παρουσιαστή» στα 58 ευρώ. «Προσοχή τα ποσά αυτά δεν αφορούν σε μεροκάματο», τονίζουν γνώστες της ΕΡΤικής πραγματικότητας. «Για να το κάνουμε λιανά οι αμοιβές αυτές αφορούν στις ώρες προετοιμασίας και στο δίωρο κατά το οποίο η εκπομπή είναι στον αέρα», υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές.

Η εκπομπή εξάλλου, φαίνεται να έχει στο δυναμικό της  δημοσιογράφο με αποκλειστικό αντικείμενο απασχόλησης την παρουσία του προγράμματος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, έργο το οποίο κοστολογήθηκε προς 90 ευρώ/εκπομπή (ή περί τα 2.000 ευρώ μικτά μηνιαίως).

«Είναι η κορυφή του παγόβουνου των οικονομικών της εταιρείας», θεωρούν παροικούντες το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, θέλοντας με αυτή την περιγραφή να δώσουν το μέγεθος της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με τα οικονομικά στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Διαβάστε επίσης:

Netflix: Πέντε πρεμιέρες σειρών και ταινιών που περιμέναμε

Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Από chef… αγρότης – Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της «Φάρμας» στο Star (Video)

Σασμός – Spoiler: Παθαίνει έμφραγμα και αναβάλλονται οι αρραβώνες

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΡΤ, Απίστευτες, – 3,ert, apisteftes, – 3