ΕΡΤ προς ΕΣΗΕΑ για υπόθεση Πατσούκα: Δεν υπήρχε πρόθεση παραπλάνησης- Είχε γίνει εσωτερική ενημέρωση (video)

Από λάθος αγνοήθηκε η αποσαφήνιση στο τομέα ειδήσεων ενημέρωσης της ΕΡΤ ότι ο ανταποκριτής της στη Μόσχα δεν βρισκόταν στην ρωσική πρωτεύουσα αλλά στην Αθήνα κατά τις πρώτες ημέρες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, υποστήριξαν -κατά δημοσιογραφικές πηγές-  ΕΡΤικά στελέχη στην συνεδρίαση του πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ που διερευνά την υπόθεση.

Από την διοίκηση

της ΕΡΤ, νομικό εκπρόσωπος διευκρίνισε πως ο πρόεδρος του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού εκ των ρυθμίσεων που ορίζει ο νόμος δεν μπορεί να έχει αρμοδιότητα και υποστηρίχθηκε, όπως ανέφεραν κύκλοι της ΕΣΗΕΑ, ότι δεν τού μεταφέρθηκε από επιτελικά στελέχη της ΕΡΤ κάτι όσον αφορά στις ανταποκρίσεις από τη Μόσχα κατά την ρωσική εισβολή ενώ πραγματοποιούνταν  ζωντανές συνδέσεις από την Αθήνα στα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ1.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο νομικός εκπρόσωπος της ΕΡΤ έδειξε να ξαφνιάζεται όταν τα μέλη του πειθαρχικού οργάνου της δημοσιογραφικής Ένωσης του έδειξαν στοιχεία,  δηλώνοντας άγνοια.

Ο πρώην -πια- ανταποκριτής της ΕΡΤ, Αχιλλέας Πατσούκας ενημέρωσε τα μέλη του πειθαρχικού οργάνου της ΕΣΗΕΑ ότι πρόβλημα υγείας τον είχε «καθηλώσει» στην Αθήνα, ότι είχε πρόβλημα με την χορήγηση βίζας από τους Ρώσους, ότι ουδέποτε είπε πως βρίσκεται στη Μόσχα και επίσης ότι ουδέποτε είχε πρόθεση να παραπλανήσει, περιέγραφαν κύκλοι περί την ΕΣΗΕΑ.

Στον τομέα ειδήσεων-ενημέρωσης είχε τονιστεί ότι δεν πρέπει να γίνεται αναφορά για «ανταποκριτή από τη Μόσχα», φέρεται να υποστήριξε η υποδιευθύντρια ειδήσεων Μαρία Σταυροπούλου, όταν ήρθε η σειρά της να παρέχει εξηγήσεις το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ.

Σημείωσε, ανέφεραν οι ίδιοι δημοσιογραφικοί κύκλοι, ότι κάποιοι δεν συγκράτησαν την επισήμανση αυτή και ότι έγινε λάθος.

Υπενθυμίζεται πως για τις τουλάχιστον πρώτες περίπου πέντε ημέρες από την εισβολή ρωσικών στρατευμάτων, ο δημοσιογράφος εμφανιζόταν στα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ1 ως ανταποκριτής, άλλοτε με προφορικές αναφορές ότι μετέδιδε ή αφηνόταν να εννοηθεί ότι μετέδιδε, από τη Μόσχα και άλλοτε με οπτική ένδειξη «απευθείας- Μόσχα», όπως φαίνεται από σχετικά αποσπάσματα δελτίων τα οποία αναρτήθηκαν στην πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αργότερα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης από την ΕΣΗΕΑ συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Πορτοσάλτε για ακρίβεια: «Είναι ωραίο το συριζαϊκό δάκρυ, κάνει και λίγο θέατρο» (video)

«Μουσικό Κουτί»: Τουλάχιστον 100.000 Έλληνες πολίτες στο πλευρό του Ουκρανικού λαού

ERTNEWS: Μετά την Πρωτομαγιά εξελίξεις για την επίσημη λειτουργία του ειδησεογραφικού καναλιού

Keywords
Τυχαία Θέματα