Στον «αέρα» το Εθνικο Θέατρο: Παραιτήθηκαν οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής

Την παραίτησή τους από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου ανακοίνωσαν από τα μεγάφωνα που έχουν στηθεί στη σχολή, η οποία βρίσκεται υπό κατάληψη, οι καθηγητές της.

Σύσσωμη η ομάδα των καθηγητών είχε δώσει διορία έως και την Τετάρτη στην κυβέρνηση προκειμένου να αποσύρει τις καλλιτεχνικές ειδικότητες από το Προεδρικό Διάταγμα που θίγει τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Εφόσον το τελεσίγραφο έληξε χωρίς σαφείς ενδείξεις από πλευρά κυβέρνησης ότι θα γίνουν δεκτά τα αιτήματά της, η ομάδα των καθηγητών ανακοίνωσε από τα μεγάφωνα στην κατάληψη των σπουδαστών στο κτίριο Τσίλερ την παραίτησή

της από τα καθήκοντά της.

Για πρώτη φορά η σχολή θα αδειάσει από διδάσκοντες και σπουδαστές – που τυπικά σήμερα χάνουν, λόγω απουσιών και κατάληψης, τη χρονιά τους.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα σπουδαστές κρατικών, ημικρατικών και ιδιωτικών δραματικών σχολών προχώρησαν σε κατάληψη της σκηνής Rex επί της Πανεπιστημίου με αποτέλεσμα όλο το Εθνικό θέατρο να τελεί υπό κατάληψη, καθώς το συντονιστικό τους έχει καταλάβει από το Σάββατο και το κτίριο της Αγίου Κωνσταντίνου.

Διαβάστε επίσης:

Λαρισαίος παίζει μπουζούκι στα χιόνια της Ρωσίας παρέα με μια αρκούδα (Video)

Ντέιβιντ Μπόουι: Για 57.000 λίρες πωλήθηκαν χειρόγραφοι στίχοι τραγουδιού του θρυλικού ροκ σταρ (Video)

Πορτρέτο σε πίνακα ζωγραφικής, «γερνάει» όσο το κοιτάζουμε (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εθνικό Θέατρο, Παραιτήθηκαν, Δραματικής Σχολής,ethniko theatro, paraitithikan, dramatikis scholis