Qatargate: Ποιες ποινές αντιμετωπίζει η Εύα Καϊλή (Video)

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των βελγικών αρχών για το σκάνδαλο Qatargate στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται η Εύα Καϊλή.

Η ευρωβουλευτής παραμένει στις φυλακές του Βελγίου μέχρι και την απολογία της την Πέμπτη, όπου και θα κριθεί αν θα αφεθεί ελεύθερη ή θα συνεχίσει να κρατείται μέχρι τη δίκη της και προετοιμάζει με μεγάλη προσοχή την απολογία της.

Σε αυτήν θα επιχειρήσει να πείσει τις αρχές ότι δεν εμπλέκεται στο σκάνδαλο που έχει συγκλονίσει τις Βρυξέλλες

και την ΕΕ κα να αφεθεί ελεύθερη μέχρι τη δίκη της.

Μιλώντας στο MEGA, ο Ορέστης Ομράν, δικηγόρος στις Βρυξέλλες, σημείωσε πως, εφόσον κριθεί ένοχη έστω και για συνέργεια, μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης.

«Η συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση επισύρει 10 χρόνια φυλάκισης».

Ωστόσο, υπάρχουν και οικονομικές ποινές που φτάνουν «8 φορές στο ποσό της διαφθοράς. Αν καταδικαστεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος η ποινή φτάνει μέχρι και τα 5 χρόνια φυλάκισης, όπως και η δωροληψία. Η συνέργεια τιμωρείται ελαφρύτερα».

Σύμφωνα με τον κ. Ομράν, αυτό που είναι σημαντικό είναι ο βαθμός συμμετοχής της ευρωβουλευτού στις ενέργειες του συζύγου της.

«Αν υποθέσουμε ότι είναι αξιόπιστες οι διαρροές της δικογραφίας στον Τύπο, το σημαντικό είναι ότι ο βαθμός της συμμετοχής φαίνεται να είναι εντονότερος, αφού προσπάθησε να αποκρύψει προϊόντα εγκλήματος, να απομακρύνει τα χρήματα, ένα επιβαρυντικό στοιχείο».

Επιπλέον, η στάση της σε ψηφοφορίες για το Κατάρ και οι ομιλίες της υπέρ του, δυσχεραίνουν τη θέση της.

«Έτσι, υπάρχει αιτιώδης σύνδεσμος υποτιθέμενης χρηματοδότησης σκοπούμενου αποτελέσματος από την χρηματοδότηση της κυβέρνησης του Κατάρ. Η προσπάθεια που έκανε για να αποκρύψει τα χρήματα, δυσχεραίνει τη θέση της» κατέληξε ο δικηγόρος των Βρυξελλών.

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Σπυράκη: Κατέθεσε 21.240 ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Εξώδικο στον συνεργάτη της

Γραφείο Προϋπολογισμού: Καμπανάκι για διαξιφισμούς, αιχμές για Δικαιοσύνη και ελευθερία του Τύπου

ΜέΡΑ25 για προσχώρηση Αδαμοπούλου στον ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική «κωλοτούμπα»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εύα Καϊλή, Ποια, Video,eva kaili, poia, Video