Εβδομάδες… παθών για τις ευρωεκλογές

Ανεβαίνει σταθερά το θερμόμετρο της έντασης μπροστά στις ευρωεκλογές και πολλαπλασιάζονται τα προεκλογικά… πάθη σε βαθμό «βρασμού».

Μπορεί σήμερα με το υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός να θέλει να δείξει μια διαρκή… σταθερότητα και αμείωτη ενασχόληση με τα προβλήματα της χώρας, όμως οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται την… διαρκή ανησυχία του Μαξίμου μπροστά στα διάφορα «σύννεφα» που μαζεύονται γύρω του.

Έχοντας ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης προσδιορίσει  πλέον το «τρίπτυχο» των κύριων προβλημάτων σε ακρίβεια, ασφάλεια, υγεία ως ανάγκη άμεσων διορθωτικών κινήσεων, «τρέχει» τώρα να παρουσιάσει

κάποια αποτελέσματα η έστω κάποιες καλύτερες «εικόνες».

Με τις πρόσφατες μαζικές συλλήψεις των βαρβαροχούλιγκανς από την αστυνομία και την δρομολόγηση των δικαστικών διώξεων τους έχει προφανώς ένα αποτέλεσμα που τονώνει το κυβερνητικό προφίλ που γενικότερα στο θέμα της ασφάλειας συνεχίζει να είναι χαμηλό και προβληματικό, ενώ αποτελούσε το κεντρικό «ταυτοτικό» σύνθημα της ΝΔ.

Στην μεγάλη υπόθεση της δημόσιας υγείας η προβληματική της κατάσταση δεν «λύνεται» με μπαράζ προβληματικών «μέτρων» και δηλώσεων του υπουργού Α. Γεωργιάδη και τώρα οι επαναλαμβανόμενες καταγγελίες του κυβερνητικού βουλευτή κ. Καλλιάνου ανοίγουν περισσότερες πληγές στο κυβερνητικό αφήγημα για… καλή λειτουργία στο ΕΣΥ. Θα μου πείτε τώρα… βλέπουν τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά ορισμένοι στην κυβερνητική πλειοψηφία ενώ οι συμπολίτες μας τα ζουν καθημερινά σε πολλές περιπτώσεις!

Αν για ασφάλεια και υγεία οι καταστάσεις παραμένουν σοβαρά ελλειμματικές, για την ακρίβεια όσες περιοδείες και να γίνονται από πρωθυπουργό και υπουργούς για επικοινωνιακούς λόγους ο κόσμος έχει δει ότι τα… πάθη του καλά κρατούν όταν περίπου στα… μισά του μήνα μένει χωρίς ευρώ για ψώνια (και όχι μόνον). Στο μέτωπο της ακρίβειας, η κυβέρνηση κυριολεκτικά σέρνεται πολύ πίσω από την αδηφαγία της ακρίβειας αλλά και των ακραίων υπερκερδών ορισμένων ολιγοπωλιακών συγκροτημάτων.

Με τις προπαγανδιστικές ακρότητες και απαράδεκτες βιαιότητες των ακροδεξιών παραγόντων, σχημάτων εντός και εκτός βουλής πήρε μια προσωρινή «ανάσα» η ΝΔ με την ευπρόσδεκτη (αλλά αναγκαία) δήλωση του αρχιεπισκόπου που καυτηρίασε τις φανατικές φωνές εν όψει του Πάσχα.

Στην κυβέρνηση γνωρίζουν πολύ καλά τις απώλειες που έχουν από το νόμο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τα… πάθη του πιο συντηρητικού τμήματος των ψηφοφόρων της και γι’ αυτό με συνθήματα από υποψηφίους της τύπου πατρίς, θρησκεία, οικογένεια και… όλοι φταίμε για τα Τέμπη(!!!) προσπαθεί να κατευνάσει και να επαναπροσεγγίσει όσους «προκάμει». Άλλωστε με τις έως τώρα δημοσκοπικές «επιδόσεις» της ευρύτερης αντιπολίτευσης δεν βλέπει να μειώνεται η πολιτική της πρωτοκαθεδρία και να απειλείται η… σταθερότητα διακυβέρνησης που τόσο την βολεύει να επισείει ως ενδεχόμενη υπονόμευση.

Με πολυήμερες ναυτικές περιοδείες (πρωτότυπες πάντως) και λάθη για τις δαπάνες στην υγεία από τον κ. Κασσελάκη (και επικοινωνιακές μεταγραφές) δεν κάμπτεται η σημερινή κυριαρχία του κ. Μητσοτάκη που αν τον ανησυχεί κάτι είναι (όπως το είπε άλλωστε) μόνον να έχει τα… ποσοστά των ευρωεκλογών πριν πέντε χρόνια.

Έτσι «κρύβει» τις υπαρκτές και σημαντικές απώλειες από το… περιβόητο, πολυπαιγμένο 41% και οριοθετεί και στο εσωτερικό την διασφάλιση της κυβερνητικής, πολιτικής αρχηγίας του. Τώρα, αν ρωτάτε για ευρωπαϊκές προκλήσεις και στόχους τα εγχώρια πολιτικά πάθη δεν αφήνουν χρόνο και έδαφος για τέτοιες συζητήσεις. Ας ελπίσουμε, αυτό να γίνει τις επόμενες εβδομάδες γιατί ζούμε στην Ευρώπη και στον κόσμο που γίνεται όλο και πιο εκρηκτικά πολύπλοκος…

Διαβάστε επίσης:

Άλλη μία παραπομπή της Ελλάδας για καθυστερήσεις πληρωμών στην Υγεία

Τι προλαβαίνουν να αλλάξουν Κασσελάκης και Ανδρουλάκης;

Γιατί τόση βία;

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εβδομάδες…,evdomades…