Μελόνι: «Θέλουμε ειρήνη αλλά αυτή χτίζεται με την αποτροπή, όχι με πολύχρωμες σημαίες»

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είναι επίσημα η επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός της ενόψει των ευρωεκλογών του ερχόμενου Ιουνίου.

Από τη σκηνή του προγραμματικού συνεδρίου του κόμματός της, «Αδέλφια της Ιταλίας»  στην Πεσκάρα, η πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές.

«Ήμασταν ένα μικρό κόμμα, τώρα που είμαστε στην κυβέρνηση θέλουμε να μιλήσουμε για πολιτική, για οράματα. Δεν μας ενδιαφέρει καμία εξουσία που δεν χρησιμεύει ως εργαλείο

για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Για εμάς, η σύγκριση κάνει τη διαφορά. Οι κυβερνητικές θέσεις δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ ο στόχος, αλλά ένα μέσο».

Pescara, il mio intervento alla conferenza programmatica di @FratellidItalia. Collegatevi. https://t.co/MMSKyRsWkf

— Giorgia Meloni (@GiorgiaMeloni) April 28, 2024

Έτσι ξεκίνησε την ομιλία της η Ιταλίδα πρωθυπουργός και συνέχισε: «Θέλουμε η Ιταλία να έχει κεντρική θέση στην αλλαγή σε ό,τι δεν λειτουργεί στην Ευρώπη. Γιατί ναι, αυτή η Ιταλία που αλλάζει σήμερα, πολλοί θα πουν ότι δεν είναι δυνατόν. Όμως εγώ το είπα και το επαναλαμβάνω. Είναι αδύνατο η λέξη που χρησιμοποιούν συνήθως οι “παπατζήδες” για να μην χρειαστεί να παραδεχτούν ότι φοβούνται να προσπαθήσουν. Γιατί όσοι έχουν θάρρος σκέφτονται να δουν αν μπορούν να πετύχουν».

«Θέλουμε η Ιταλία να βρίσκεται στο επίκεντρο για να αλλάξει ό,τι δεν λειτουργεί στην Ευρώπη. Γιατί ναι, αυτή η Ιταλία που αλλάζει σήμερα, πολλοί θα πουν ότι δεν είναι δυνατόν, αλλά το είπα και το επαναλαμβάνω, είναι αδύνατο να λέξη που χρησιμοποιούν συνήθως οι παπαρούνες για να μην πρέπει να παραδεχτούν ότι φοβούνται να δοκιμάσουν γιατί όσοι έχουν θάρρος σκέφτονται να δουν αν θα τα καταφέρουν».

Σημείωσε επίσης: «Θέλουμε ειρήνη, αλλά ξέρουμε ότι αυτή χτίζεται με την αποτροπή, όχι με πολύχρωμες σημαίες που κυματίζουν στις πλατείες ή με τον κυνισμό όσων γράφουν τη λέξη ειρήνη στα σύμβολα για να προσπαθούν να συγκεντρώσουν ψήφους».

Από το βήμα του συνεδρίου η Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο οποίος δέχθηκε επιθέσεις επειδή συνεργάστηκε μαζί της για τη δημιουργία δύο κέντρων φιλοξενίας μεταναστών στη χώρα του.

«Για χρόνια μας έλεγαν ότι δεν υπήρχε επιλογή, ότι δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε την Ευρώπη, ότι έπρεπε να αλλάξουμε για την Ευρώπη. Στον ενάμιση χρόνο που βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας η Τζόρτζια Μελόνι απέδειξε ότι η αλλαγή της Ευρώπης είναι δυνατή και ότι σε αυτή την αλλαγή η Ιταλία μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο», ήταν το μήνυμα που μεταφέρθηκε λίγο πριν η Ιταλίδα πρωθυπουργός ανέβει στη σκηνή.

Ο αρχηγός της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, είχε γνωστοποιήσει ότι δεν θα βρεθεί στην Πεσκάρα, αλλά έκανε παρέμβαση με βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Η απουσία του σχολιάστηκε αμέσως από την πρωθυπουργό με ένα αστείο: «Ευχαριστούμε Ματέο, ακόμα κι αν προτίμησες τη γέφυρα από εμάς».

«Θέλουμε μια Ευρώπη στην οποία μπορούμε να αναγνωρίσουμε τους εαυτούς μας και γι’ αυτό θέλουμε να ξαναγράψουμε μαζί την ιστορία της. Σήμερα είναι επιτέλους εφικτό, με την Τζόρτζια η Ιταλία αλλάζει την Ευρώπη», κατέληγε η διαφήμιση.

Το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» κατέγραψε ποσοστό 27% στις εκλογές.

Το κόμμα είχε έξι ευρωβουλευτές στο ένατο νομοθετικό σώμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ανήκουν στην ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών Ecr.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτοφανές κύμα καύσωνα «ψήνει» την νοτιοανατολική Ασία

Μπάιντεν για Τραμπ: «Έχω αντίπαλο έναν 6χρονο»

Συλλέκτης αγόρασε για 1,37 εκατ. ευρώ το χρυσό ρολόι του πλουσιότερου επιβάτη του Τιτανικού

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ευρωεκλογές – Ιταλία, Υποψήφια, Μελόνι,evroekloges – italia, ypopsifia, meloni