Εξάρχεια: Προσωρινή διακοπή των εργασιών κοπής των δέντρων ζητά η Εισαγγελία Πρωτοδικών

Εξελίξεις στο θέμα της κοπής των δέντρων στην πλατεία Εξαρχείων μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας μεταξύ ΜΑΤ και πολιτών που αντιδρούσαν.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών συνιστά προσωρινή διακοπή του έργου του μετρό στα Εξάρχεια μέχρι να διευκρινιστούν οι συνθήκες μέσα στις οποίες γίνονται οι εργασίες κοπής δέντρων. Την υπόθεση έχει αναλάβει ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, ωστόσο δεν πρόκειται για δεσμευτική ενέργεια.

Σημειώνεται ότι η σύμβαση με βάση την οποία πραγματοποιεί

τις εργασίες το συνεργείο στην πλατεία στα Εξάρχεια αφορά σύμβαση που υπεγράφη με την Περιφέρεια Αττικής και σχετίζεται με την αποψίλωση πρασίνου στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα με μηνύσεις απάντησαν στην κοπή δέντρων οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την «Ανταρσία στις γειτονιές».

Ο Δήμος Αθηναίων και η κυβ. της ΝΔ έχουν βεβαρυμένο παρελθόν. Στις εργασίες που είχαν πάει να κάνουν στο θέατρο "Εμπρός" πάλι δεν είχαν άδειες. Προχωρήσαμε σε μήνυση και οι εργασίες σταμάτησαν. Σήμερα είναι φανερό ότι στα Εξάρχεια παραβιάζουν τον νόμο και παίζουν καθυστερήσεις.

— Νάσος Ηλιόπουλος (@n_iliopoulos) November 6, 2023

Επίσης, και ο νεοκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε παρέμβασή του ζήτησε να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες και να γίνει διαβούλευση, καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, κάθε δέντρο που κόβεται αφαιρεί ανάσες ζωής.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες – Σε ποιες περιοχές άγγιξε τους 29 βαθμούς ο υδράργυρος

Βόλος: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της παράσυρσης του βρέφους από τη μηχανή

Πρωτόγνωρο θέαμα στην Άνδρο: Βγήκαν στη στεριά εκατοντάδες σαρδέλες – «Κοπάδια» και στα Κουφονήσια (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα