Φάμελλος για Τέμπη: «Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να συγκαλύψει τις ευθύνες της» – Παρέμβαση και από Χαρίτση, Κωνσταντοπούλου

Με ένα μαύρο αυτοκόλλητο στο πέτο του που ανέγραφε «πάρε με όταν φτάσεις» τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής για τη μαύρη επέτειο της τραγωδίας των Τεμπών, ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ξεκάθαρες πολιτικές και πιθανώς ποινικές ευθύνες, υπογραμμίζοντας ότι «δυστυχώς πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει να συγκαλύψει τις ευθύνες και ιδιαίτερα αυτές που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα».

Ο κ.

Φάμελλος επέκρινε την κυβέρνηση ότι απέρριψε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελικής Αρχής για τη σύμβαση 717 καθώς και το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για διαβίβαση της κατάθεσης του Κώστα Καραμανλή στην αρμόδια ανακριτική αρχή με το ερώτημα για «ψευδορκία».  «Απορρίψατε κρίσιμους μάρτυρες που θα έπρεπε να καταθέσουν στην εξεταστική και δεν κλήθηκαν, αποδείξατε ότι δεν θέλετε να ακουστεί η αλήθεια», είπε, ενώ αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση ένα απόλυτα αντισυνταγματικό νομοσχέδιο, που παραβιάζει το άρθρο 16 του Συντάγματος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από χθες έχει ζητήσει να σταματήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου των ιδιωτικών ΑΕΙ που θέτει πλέον το κριτήριο της οικονομικής δυνατότητας για να σπουδάσει κανείς. Είναι άδικο».

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια παρενέβη και ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος απηύθυνε δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για συγκάλυψη. 

«Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε αλήθεια κι είπε ότι θα φροντίσει με μεγάλο προβολέα να χυθεί άπλετο φως στην τραγωδία κι αντί για μεγάλο προβολέα πήρε ένα μεγάλο χαλί για να κρύψει ευθύνες και παραλείψεις κυβέρνησής του», είπε. Όπως είπε, δεν υπάρχουν λόγια για να απολογηθεί η κυβέρνηση στις οικογένειες των θυμάτων και στις ψυχές που χάθηκαν. Ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε και στην εξεταστική επιτροπή που έριξε άρον άρον αυλαία.

Τα ονόματα των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών ανέγνωσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία μίλησε για δολοφονία 57 ανθρώπων για την οποία πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι. 

Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε ημέρα οργής τη σημερινή κατηγορώντας ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ότι έχουν διαχρονικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών.

«Όταν έλεγα ότι η αμαξοστοιχία μετέφερε εύφλεκτο υγρό κάποιοι γελούσαν, όταν έλεγα για λαθρεμπόριο από τον ΟΣΕ κάποιοι σιωπούσαν», είπε και πρόσθεσε: «Όταν η κυβέρνηση έχει βαμμένα τα χέρια με κόκκινο χρώμα, δεν δικαιούται να ομιλεί, σιωπαίνεις», είπε αναφερόμενος στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης εξετάζει ονόματα για τα πρόσωπα στη νέα Κουμουνδούρου – Πονοκέφαλος η γραμματεία και η εκπροσώπηση

Μητσοτάκης για την τραγωδία των Τεμπών: «Η αλήθεια δεν αργεί, οι ένοχοι θα τιμωρηθούν» (Video)

Νέα Αριστερά: Αυτό είναι το σχέδιο της ιδρυτικής διακήρυξης – Ορίστηκε η οργανωτική επιτροπή

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φάμελλος, Τέμπη, – Παρέμβαση, Χαρίτση Κωνσταντοπούλου,famellos, tebi, – paremvasi, charitsi konstantopoulou