Φάμελλος: Ομολογία αποτυχίας η επαναλαμβανόμενη νομοθέτηση για την οπαδική βία

Εφ΄ όλης της ύλης σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται σήμερα και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο το νομοσχέδιο με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε την επαναλαμβανόμενη νομοθέτηση που συνιστά, όπως είπε, ομολογία αποτυχίας και επέκρινε την κυβέρνηση ότι ανοίγει τα γήπεδα χωρίς να έχει αλλάξει επι της ουσίας

τίποτα. «Δεν έχετε υλοποιήσει σχεδόν καμία δέσμευση», είπε προς τα κυβερνητικά έδρανα για να προσθέσει πως μετά από κάθε τραγικό γεγονός έχουμε συσκέψεις κορυφής και μεγάλα λόγια». «Εξυπηρετείτε τις ΠΑΕ, δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες και δεν υλοποιούν τις υποχρεώσεις τους» είπε χαρακτηριστικά και καταλόγισε ανεπάρκεια και επικοινωνιακή υποκρισία στην κυβέρνηση, αφήνοντας ωστόσο, να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει «παρών» επί της αρχής και θα στηρίξει τα μέτρα. 

Στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των αγροτών αλλά και των φοιτητών, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση δεν επιτρέπει το δικαίωμα της γνώσης, ούτε τους αγρότες να δουλέψουν τόπο τους». «Λίγη ντροπή και συστολή δεν βλάπτει», είπε και μίλησε για κοροϊδία των αγροτών από τον πρωθυπουργό. «Έχετε ναρκοθετήσει την αγροτική παραγωγή», ανέφερε και χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των αγροτών. «Η κυβέρνηση εδώ και έξι μήνες κοροϊδεύει τους αγρότες της Θεσσαλίας και τους αγρότες όλης της χώρας εδώ και 4,5 χρόνια», τόνισε και πρόσθεσε: «Είναι κοροϊδία η χθεσινη εξαγγελία του πρωθυπουργού που πέταξε τυράκι στους αγρότες της Θεσσαλίας για διπλασιασμό της προκαταβολής της κρατικής αρωγής με την ελπίδα ότι θα σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, τις οποίες ξαφνικά θυμήθηκε να χαρακτηρίσει δικαιολογημένες», ανέφερε και πρότεινε –μεταξύ άλλων- την μη καταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στο αγροτικό πετρέλαιο για όλους τους παραγωγούς και μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. 

Σε ότι αφορά στις κινητοποιήσεις των φοιτητών, κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. «Την ένταση την προκαλεί η ίδια η κυβέρνηση με την αντισυνταγματική προσπάθεια ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων να αποσύρει άμεσα και να αναστείλει πρόθεση για νομοθέτημα που θα περιορίζει την πρόσβαση στην παιδεία και τροφοδοτεί και εντάσεις και προβοκάτσιες», επεσήμανε για να συμπληρώσει ότι «παράνομοι δεν είναι οι φοιτητές, αλλά η κυβέρνηση που παραβιάζει το Σύνταγμα και τα δικαιώματα της νέας γενιάς».  

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από Βόνιτσα: Θα στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την ακρίβεια (Photos)

Δώρα Αυγέρη: Η κυβέρνηση βγάζει στον δρόμο αγρότες και εκπαιδευτικούς – Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά με κοστολογημένες προτάσεις

Χανιά: Άγριο περιστατικό bullying σε 15χρονο – Συμμαθητές του, τον χτύπησαν και του έβαλαν σακούλα στο κεφάλι

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φάμελλος, Ομολογία,famellos, omologia