Φέτα ψητή µε ντοµάτα και ρίγανη

Ωραίος, καλοκαιρινός μεζές. Φανταστείτε τον να σερβίρεται βράδυ, στο δροσερό μπαλκόνι, συνοδεία όσο πιο παγωμένης γίνεται μπύρας και με φρέσκο ψωμάκι.

Υλικά για την συνταγή Μερίδες: 4ε.π. ελαιόλαδο2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες1 καλή πρέζα µπούκοβο800 γρ. ντοµάτες ποµοντόρια, χωρίς φλούδα, ψιλοκοµµένες1 µικρή χούφτα φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη, ψιλοκοµµένα400 γρ. φέτα, σπασµένη σε κοµµάτια αλάτιτραγανό ζεστό ψωµί για το σερβίρισµαΕκτέλεσηΒήμα 1

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το σκόρδο για 1΄.

Βήμα 2

Προσθέτουµε το µπούκοβο

και τις ντοµάτες και σιγοβράζουµε σε χαµηλή
φωτιά για 25΄ µέχρι να συµπυκνωθεί η σάλτσα. Αλατίζουµε και ανακατεύουµε µέσα τη ρίγανη.

Βήμα 3

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Ρίχνουµε τη φέτα σε ένα πυρίµαχο ταψάκι, καλύπτουµε µε τη σάλτσα και ψήνουµε για 20΄. Σερβίρουµε αµέσως µε τραγανό ψωµί.

Πηγή: olivemagazine.gr

Διαβάστε επίσης

Εύκολη συνταγή για μανιταρόπιτα

Μπατζίνα με κολοκυθάκι

Ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας

Keywords
Τυχαία Θέματα