Φίλης: Δεν ήρθαμε ως κομήτες ούτε κάνουμε πολιτική lifestyle

Στην πρωϊνή εκπομπή “Σήμερα» του Δημήτρη Οικονόμου και του Άκη Παυλόπουλου στον ΣΚΑΪ, φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Νίκος Φίλης.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο Νίκος Φίλης εκτίμησε ότι στο πολιτικό πεδίο σημειώνεται έντονη κινητικότητα κάτι που αντανακλά μια υφέρπουσα πολιτική κρίση. Όλο το πολιτικό φάσμα βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τα προβλήματα και τη δυσφορία που υπάρχει στην κοινωνία, είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς.

Το θέμα των Τεμπών όπως αναδείχτηκε με 1,5 εκατ. υπογραφές με πρωτοβουλία

των γονιών  των νεκρών παιδιών, δείχνει ότι υπάρχει κοινωνική αντιπολίτευση. Η κοινωνική  αντιπολίτευση βρίσκεται και σε άλλα θέματα, όπως η ακρίβεια ή το ζήτημα του πολέμου και της ειρήνης, όπου η χώρα μας με την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει γίνει παρακολούθημα της αμερικανικής πολιτικής. Υπάρχει δυσαρέσκεια ακόμη και για τις επιλογές life style στα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών.

Η Νέα Αριστερά έχει ψηφοδέλτιο με άξιους ανθρώπους που δεν έρχονται ως κομήτες. Λάθος να θεωρούμε ότι η απαξίωση της πολιτικής θα λυθεί φέρνοντας ανθρώπους εκτός πολιτικής. Δε γίνεται με δύο πολέμους στην περιοχή μας να μην συζητάμε αυτό το θέμα. Χωρίς ειρήνη ούτε Δημοκρατία, ούτε ευημερία μπορεί να υπάρξουν.

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις είπε ότι στις Ευρωεκλογές θα δοκιμαστεί το 41% και η αλαζονεία της ΝΔ. Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Φίλης είπε ότι πρόκειται πλέον για ένα κεντρώο λαϊκίστικο κόμμα που με τις θέσεις που παίρνει έχει φύγει από την Αριστερά. Χρειάζονται συνεργασίες σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο αλλά με αυτά που συμβολίζει ο κ. Κασσελάκης δεν μπορούν να υπάρξουν συγκλίσεις. Ο Νίκος Φίλης είπε ότι η Νέα Αριστερά απευθύνεται στους αριστερούς πολίτες που παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κασσελάκης απευθύνεται σε ένα απολίτικο κοινό και στο χώρο της αντιπολιτικής.

Η Νέα Αριστερά τάσσεται υπέρ βαθιών κοινωνικών μεταρρυθμίσεων. Ζητάει εφαρμογή μέτρων που ψηφίστηκαν στην Ευρωβουλή για την εργασία, για τα παιδιά που εργάζονται στις πλατφόρμες ή ως delivery, για την προστασία του περιβάλλοντος και την αποκατάσταση παρεμβάσεων σε ποτάμια ή λίμνες που αλλοίωσαν ολόκληρες περιοχές με αποτέλεσμα φυσικές καταστροφές όπως αυτές που έπληξαν τη Θεσσαλία. Αναφορικά με το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα είπε ότι η καταδικαστική απόφαση ψηφίστηκε από όλες τις πλευρές της Ευρωβουλής. Καθυστερεί από τη Δικαιοσύνη η διερεύνηση των υποκλοπών και των Τεμπών.

Χρειάζεται σταθερή και αποφασιστική παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα για να αλλάξουν τα πράγματα. Είδατε πώς άλλαξε τη θέση της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που έλεγε στους γονείς απλώς να  προσεύχονται που έχασαν τα παιδιά τους  Η Νέα Αριστερά αγωνίζεται για την αλλαγή του κόσμου και της κοινωνίας. Αξίζει οι πολίτες να δουν με προσοχή το ψηφοδέλτιό της. 

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: Χρειαζόμαστε επένδυση στη νησιωτικότητα – Θέλουμε καλύτερη ζωή τώρα

Σκληρό πρέσινγκ στην Ελλάδα να στείλει αντιαεροπορικά στην Ουκρανία – Διαψεύδει η κυβέρνηση, για κρυφές συμφωνίες μιλά η αντιπολίτευση

Ευρωεκλογές 2024: Ποιοι 12 υπουργοί αναλαμβάνουν συντονιστικό ρόλο ανά περιφέρεια

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φίλης,filis