Φλογερό ρολό κόκκινο βελούδο για τους ερωτευμένους

Το red velvet (κόκκινο βελούδο) είναι να υπέροχο γλύκισμα, εξαιρετικά δημοφιλές για το υπέροχο κόκκινο χρώμα του και την βελούδινη και πολύ απαλή υφή που αφήνει στον ουρανίσκο.

Σε αυτή τη συνταγή γίνεται εντυπωσιακό ρολό και γεμίζεται με λευκή κρέμα με βάση το τυρί μασκαρπόνε, κάτι που το καθιστά ιδανικό για εξαιρετικές περιστάσεις όπως η ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου.

Υλικά για τη Συνταγή

Για το κέικ

4 αυγά μεσαία, ξεχωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους, σε θερμοκρασία δωματίου

1

κουταλάκι του γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (τζελ)

100 γραμμάρια ζάχαρη

1 τσιμπιά αλάτι

80 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

10 γραμμάρια κακάο σκόνη άγλυκο

1 τσιμπιά (3 γραμμάρια) μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα

180 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε

60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

140 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

1. Αρχικά, ξεχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους σε δύο διαφορετικά μπολ. Χτυπήστε με το μίξερ τα ασπράδια μαζί με το αλάτι, σε σφικτή μαρέγκα και αφήστε τα στην άκρη.

2. Συνεχίστε με το άλλο μπολ και χτυπήστε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να γίνει σαν κρέμα. Προσθέστε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και χτυπήστε για λίγο μέχρι να ανακατευτεί καλά.

3. Μεταφέρετε το μίγμα των ασπραδιών μέσα στο κόκκινο μίγμα των αυγών και με μια σπάτουλα και κινήσεις από πάνω προς τα κάτω, ενσωματώστε τα προσεκτικά, έτσι ώστε να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη.

4. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε τα στέρεα υλικά και ενσωματώστε τα κι αυτά στο μίγμα, ανακατεύοντάς τα απαλά με την σπάτουλα.

5. Στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, απλώστε το μίγμα, ισιώστε το να έχει παντού το ίδιο πάχος και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 10 λεπτά.

6. Μόλις βγει από το φούρνο πασπαλίστε με ζάχαρη την επιφάνειά του και απλώστε ένα φύλλο λαδόκολλας. Αναποδογυρίστε το προσεκτικά, αφαιρέστε το αρχικό αντικολλητικό χαρτί και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Τυλίξτε το σε ρολό και αφήστε το να κρυώσει.

7. Ετοιμάστε την γέμιση, χτυπώντας με ένα μίξερ την κρέμα γάλακτος και αφήνοντάς την σε ρευστή μορφή. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε το μασκαρπόνε με την άχνη μέχρι να κρεμώσουν και στη συνέχεια προσθέστε την ρευστή χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Θα πρέπει το μίγμα να έχει μια λεία και συμπαγή υφή.

8. Ανοίξτε το ρολό, αφαιρέστε τη μεμβράνη και απλώστε την κρέμα ομοιόμορφα, αφήνοντας ένα εκατοστό περιθώριο στις άκρες. Αφήστε λίγη κρέμα για τη διακόσμηση, αν επιθυμείτε. Κόψτε τις άκρες με ένα κοφτερό μαχαίρι, ξανατυλίξτε το σε ρολό και κλείστε το σφικτά σφραγίζοντάς το με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε το στο ψυγείο για μερικές ώρες.

9. Λίγο πριν το σερβίρισμα, διακοσμήστε το με ροζέτες από την ίδια κρέμα της γέμισης και απολαύστε!!!

Διαβάστε επίσης:

Καστιλλιάνικη σούπα σκόρδου με περισσεύματα ψωμιού και αυγά, της φτωχικής κουζίνας

Τριανταφυλλένια μηλοπιτάκια με σφολιάτα

Fantaστικά μάφινς με πορτοκαλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα