Φορολογικό Νομοσχέδιο: Με non paper και δημοσκοπήσεις απαντά η κυβέρνηση στις αντιδράσεις

Τον τρόπο για να προχωρήσει το φορολογικό νομοσχέδιο παρά τις αντιδράσεις των ελεύθερων επαγγελματιών έχει βρει η κυβέρνηση. Και αναφερόμαστε στην επικοινωνιακή διαχείριση αφού ο Πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος ότι δε θα κάνει βήμα πίσω.

Ποιος είναι ο τρόπος; Τα Νon Paper με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων αναφορικά με την άποψη των πολιτών για τις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ οι πολίτες βλέπουν προς θετική κατεύθυνση τις

αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση. Το 40% δηλώνει ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζονται κάποιες διορθώσεις, ενώ το 19% απαντά ότι είναι στην απολύτως σωστή κατεύθυνση, έναντι ποσοστού 30% που θεωρεί ότι είναι λάθος, ενώ ένα 11% δεν απάντησε. 

Σχετικά με τον νέο τρόπο φορολόγησης, οι αυτοαπασχολούμενοι που ερωτήθηκαν απάντησαν σε ποσοστό 46% πως είναι στη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 47% απάντησε πως είναι σε λανθασμένη.

Μαζί με τις δημοσκοπήσεις θα προβάλλουν και δηλώσεις του Πρωθυπουργού  οι οποίες – όπως λένε – δείχνουν συνέπεια: «Θέλω και θα μειώσω το τέλος επιτηδεύματος, υπό την προϋπόθεση ότι θα βελτιωθεί η φορολογική συμμόρφωση. Αυτά λέγαμε προεκλογικά, αυτά κάνουμε και τώρα και η βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης συμβαδίζει με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής». Αυτό ανέφερε μάλιστα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής την Πέμπτη.  

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Κασσελάκης: «Εσύ είσαι σαν φωτομοντέλο, γιατί ασχολείσαι με την πολιτική;» – Τι απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Πάνος Ρήγας: Η άβολη στιγμή που μιλά για την αποχώρηση του γιου του από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Πόπη Τσαπανίδου: Διέσχισε τον Ατλαντικό ωκεανό με πλοίο – «Έτρεμε η ψυχή μου» (Photo)

Keywords
Τυχαία Θέματα