Φωτιά σε βυτιοφόρο με γκάζι: Ξεκίνησε η διαδικασία μετάγγισης, χιλιάδες εγκλωβισμένοι οδηγοί στο λιοπύρι (Video)

Ξεκίνησε, η διαδικασία μετάγγισης σε άλλο βυτιοφόρο του επικίνδυνου φορτιού (σ.σ. υγραερίου) που μετέφερε το βυτιοφόρο, που έπιασε φωτιά λίγο μετά τις 12:30 στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η διαδικασία, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, πραγματοποιείται με βάση το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας.

Η διαδικασία γίνεται με αυστηρό πρωτόκολλο καθώς υπάρχει κίνδυνος έκρηξης και οι χειρισμοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα λεπτοί. Η μετάγγιση γίνεται με φυσική ροή από το καμένο βυτιοφόρο στο νέο, και για τον λόγο αυτό

η εθνική οδός δεν θ’ ανοίξει, αν δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία. Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες.

Για την ασφάλεια των πολιτών και την αποφυγή έκρηξης λόγω διαφυγής υγραερίου έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου:

Για την ασφάλεια των πολιτών και την αποφυγή έκρηξης λόγω διαφυγής υγραερίου έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο Αθηνών- Κορίνθου:

– Από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο

– Από το ύψος των διοδίων Ελευσίνα στο ρεύμα προς Κόρινθο

– Από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα

Παράλληλα διεκόπη η κυκλοφορία και στην παλαιά εθνική οδό από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας έως την Κινέττα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της πολύωρης διακοπής της κυκλοφορίας στην Αθηνών-Κορίνθου έχει δημιουργηθεί ουρά χιλιομέτρων στα διόδια της Ελευσίνας.

Λόγω του συμβάντος της φωτιάς σε βυτιοφόρο όχημα, με αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας, τα δρομολόγια του προαστιακού της γραμμής του Κιάτου, θα εκτελούνται μέχρι νεοτέρας, στο τμήμα μεταξύ Πειραιάς – Μέγαρα – Πειραιάς.

Update: Με εντολή της Πυροσβεστικής άνοιξε η ΠΕΟ. Ο αυτοκινητόδρομος παραμένει κλειστός και γίνεται εκτροπή στον Κόμβο Μεγάρων (προς Κόρινθο) και στον κόμβο Κινέτας (προς Αθήνα).

Olympia Odos (@OlympiaOdosSA) August 17, 2023

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά στο βυτιοφόρο εκδηλώθηκε στο 46ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Φωτιά τώρα σε βυτιοφόρο στην κακιά σκάλα. #κακιασκαλα
Κλειστή η εθνική προς Κόρινθο pic.twitter.com/wruDjWfQyp

— Μπετόβλaκaς (@mpetovlax) August 17, 2023

Όπως μετέδωσε το MEGA το βυτιοφόρο μετέφερε 7,2 τόνους υγραέριο κίνησης.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς που βρίσκονται στο δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και εκείνους που δεν έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ακόμα να το αναβάλουν προσωρινά μέχρι νεωτέρας.

Όσον αφορά τα δρομολόγια με τρένο, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας μεταξύ Μαγούλας – Κορίνθου, με εντολή της αστυνομίας, όπως ανακοίνωσε η Hellenic Train.
Διαβάστε επίσης

Νέα Φιλαδέλφεια: Νέες αιχμές Οικονόμου για την ΕΛ.ΑΣ. – Προαναγγέλλει απομάκρυνση κι άλλων αξιωματικών (video)

Τροχαίο στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών: «Δεν κατάλαβα τίποτα», λέει ο οδηγός του φορτηγού (video)

Πάρος: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του σέρφερ

Keywords
Τυχαία Θέματα