Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Κλείνει ξανά η Εγνατία – Νέο μήνυμα από το 112 για τους καπνούς

Νέο μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, την ώρα που οι φλόγες συνεχίζουν να καταστρέφουν χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους στο νότιο Έβρο.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, που καλούνται πλέον να αντιμετωπίσουν και τις διάσπαρτες εστίες σε Λουτρά, Δωρικό και Αγνάντια που εξελίχθηκαν σε νέα πύρινα μέτωπα.

«Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους,

κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει η προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

#Αλεξανδρούπολη

Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας.

Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους

Κλείστε πόρτες & παράθυρα

Οδηγίες αυτοπροστασίας https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

112 Greece (@112Greece) August 20, 2023

Στην περιοχή παραμένει μεγάλος αριθμός των πυροσβεστικών δυνάμεων (176 πυροσβέστες, εκ των οποίων οι 28 έφτασαν αεροπορικώς από την Αθήνα, με 10 πεζοπόρα τμήματα και 48 υδροφόρα οχήματα), ενώ επιχειρούν από αέρος 15 μέσα, μεταξύ των οποίων 5 ελικόπτερα και ένα πετζετέλ.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί επίσης εθελοντές, υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης, ενώ έντονη είναι η παρουσία αστυνομικής δύναμης και του στρατού.

Ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για ζημιές σε τουλάχιστον 4 σπίτια, ένα αυτοκίνητο και μια ιστορική εκκλησία που καταστράφηκε ολοσχερώς. Μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί και σε επιχειρήσεις αλλά και σε ένα μοναστήρι περιμετρικά.

Κλείνει ξανά η Εγνατία

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε δασική έκταση πλησίον Πυλαίας – Φερών Έβρου, ισχύει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, της Εγνατίας Οδού Κήπων – Αλεξανδρούπολης από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης. Παρακαλούνται οι πολίτες και οι οδηγοί οχημάτων για την ασφάλεια τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Κατσούρη: Τα βίντεο «δίνουν» κι άλλους χούλιγκαν – Ερχονται νέα εντάλματα σύλληψης

«Καμπανάκι» meteo: Προσοχή στις πυρομετεωρολογικές συνθήκες – Επικίνδυνο κοκτέιλ τύπου Hot-Dry-Windy έως την Τετάρτη (Χάρτες)

Δίκορφο Ιωαννίνων: Αρκούδα έψαχνε τροφή στα σκουπίδια για να ταΐσει τα μωρά της

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Αλεξανδρούπολη, Κλείνει, Εγνατία – Νέο, 112,fotia, alexandroupoli, kleinei, egnatia – neo, 112