Φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις στην ΕΕ και κυνήγι μαγισσών – Μέχρι τη Βραζιλία έφτασε η Μοσάντ

Τα προσκλητήρια για παγκόσμια τζιχάντ που έφερε ουσιαστικά η στήριξη της Δύσης στα ισραηλινά εγκλήματα στη Μέση Ανατολή , έχουν κινητοποιήσει τις ευρωπαικές αρχές, οι οποίες ωστόσο παράλληλα έχουν επιδοθεί σε ένα κυνήγι μαγισσών του.

Ο εκπρόσωπος της Europol Jan Op Gen Oorth μίλησε στον ΣΚΑΪ και τόνισε πως ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς και τα καλέσματα για παγκόσμια τζιχάντ που ακολούθησαν έχουν θέσει σε συναγερμό τις διωκτικές αρχές της Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται ο θανάσιμος τραυματισμός του 57χρονου στη γαλλική πόλη Αράς από το μαχαίρι Τσετσένου και η δολοφονία δύο Σουηδών φιλάθλων στις Βρυξέλλες

από Τυνήσιο.

Στην τελευταία έκθεσή της η EUROPOL προειδοποιεί ότι οι πρόσφατα αποφυλακισθέντες τζιχαντιστές είναι πιθανό να στρατολογήσουν νέους τρομοκράτες. Στην Ελλάδα, δύο από τους 12 κρατούμενους για ισλαμική τρομοκρατία αποφυλακίστηκαν πρόσφατα με περιοριστικούς όρους.

Από την 7η Οκτωβρίου αστυνομία και ΕΥΠ έχουν τεθεί σε συναγερμό ενισχύοντας τα μέτρα προστασίας σε πάνω από 80 στόχους κυρίως ισραηλινών και αμερικανικών στόχων, ωστόσο παράλληλα φαίνεται πως μπορεί να θεωρηθεί κάποιος «ύποπτος» αν αποδοκιμάσει την γενοκτονία των Παλαιστινίων, αν διαδηλώσει και διαμαρτυρηθεί για τη σφαγή στη Γάζα.

Άλλωστε, νωρίτερα σχηματίστηκε δικογραφία από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε βάρος ενός 39χρονου Αιγύπτιου, που ζει στα Χανιά, η οποία ισχυρίζεται πως «προέτρεπε σε πράξεις βίας με αναρτήσεις του» αναφερόμενος στον πόλεμο που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς ωστόσο να απαντά αν αρκούν κάποια σχόλια για να συλληφθεί κάποιος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 39χρονος φέρεται να προέτρεπε σε πράξεις εναντίον των Ισραηλινών γενικά, χωρίς να κάνει όμως συγκεκριμένες στοχοποιήσεις στη χώρα μας. Λέει πως καλούσε ομόθρησκούς του ανά τον κόσμο να προβούν σε πράξεις εκδίκησης. Δεν αναφέρει ομως η αστυνομία ποια ήταν ακριβώς τα αρνητικά σχόλια που έκανε για το Ισραήλ και την Ελλάδα για να κατηγορηθεί για… «εγκληματική οργάνωση» και… «έγκλημα κατ’ εξακολούθηση».

Την ίδια ώρα η Μοσάντ αναφέρει ότι συμμετείχε σε επιχείρηση στη Βραζιλία με τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας για την αποτροπή φερόμενης προγραμματισμένης τρομοκρατικής επίθεσης από στελέχη της Χεζμπολάχ εναντίον ισραηλινών στόχων.

Η Μοσάντ ευχαρίστησε τις αρχές της Βραζιλίας για τη σύλληψη ενός πυρήνα της Χεζμπολάχ που σχεδίαζε επίθεση και φέρεται να χρηματοδοτήθηκε από το Ιράν.

Η Χεζμπολάχ με την υποστήριξη του Ιράν σχεδιάζει σε όλο τον κόσμο επιθέσεις εναντίον ισραηλινών, εβραϊκών και δυτικών στόχων, προσθέτει η Μοσάντ, σημειώνοντας ότι εργάζεται για να αποτρέψει όλες αυτές τις απόπειρες «όπου χρειαστεί».

Υπενθυμίζεται ότι η Μοσάντ είχε βοηθήσει και τις ελληνικές αρχές προκειμένου να σπάσει έναν φερόμενο ιρανικό πυρήνα τρομοκρατών.

Διαβάστε επίσης:

Βομβάρδισαν ξανά τον προσφυγικό καταυλισμό στην Τζαμπαλίγια: Τουλάχιστον 19 νεκροί

Φρέντι Μπελέρης: Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας παραδέχεται ότι χρηματίστηκε από την αλβανική αστυνομία

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Παλαιστίνης στη διάσκεψη του Μακρόν για τη Γάζα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φόβοι, – Μέχρι, Βραζιλία, Μοσάντ,fovoi, – mechri, vrazilia, mosant